Bruschetta med stenbidderrogn

Grønkålssalat med æble-senneps vinaigrette

 


Denne grønkålssalat med æble-senneps vinaigrette er en dejlig, hurtig og frisk grønkålssalat der passer til alle stegte kødretter.

Sammen med hasselnødderne og æblerne er denne grønkålssalat også et rigtig sundt og velsmagende alternativ eller supplement til rødkålen, når du laver flæskesteg, and og gås.

Æble-senneps vinaigretten komplementere grønkålssalaten helt perfekt.

Det skal du bruge til 4 personer:

5-6 grøntkålsgrene

2 æbler – på billedet er det sorten Red Moon, men du kan bruge lige dem, du kan lide.

50 g hasselnødder

1 stængel bladselleri

lidt små spire eller urter

saften fra 1/2 dl appelsinsaft

2 spsk. god olivenolie

1 tsk. Salt

1 tsk. Peber.

1 sennepsvinaigrette  – du finder den i vores shop lige Her 

 

Sådan gør du:

Skyld grønkålen ren og ryst den for vand.

Pluk bladende af i små stykker og kom den i en frysepose sammen med appelsinsaft, olivenolie, salt og peber.

Luk posen og “ælt” og ryst den grundigt, så du får blandet alle ingredienser godt, samtidig med du får knust fibrene i grønkålen, så den bliver blød og lækker at spise.

Rist hasselnødderne på en tør pande, og hal dem groft.

Skær æblerne i ultratynde skiver.

Skær bladselleri i tynde skiver.

Læg grønkålen på et fad eller i en skål, og anret æblebåde ovenpå. Drys med bladselleri, hasselnødder og spirer eller urter.

Du kan sagtens sætte den i køleskabet et par timer inden servering. Servér vinaigretten ved siden af.

Velbekomme! 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Bruschetta med stenbidderrogn