Grønkålssalat med peanuts og mandarin

Salade Confit De Canard (andesalat)

Super sprød, saftig, fyldig og smagsfuld salat med confiteret and, der oven i købet også er en fryd for øjet.

Hvis du synes det bliver lige voldsomt nok med andesteg mit alles både Mortensaften OG juleaften, så vil vi gerne anbefale denne fidus i stedet!

Den er også superlækker til frokost, som fyld i burgere, som forret og selvfølgelig til årets julefrokoster!!

Hvis du servere den som forret eller en del af en julefrokost, rækker opskriften til 8 personer. Og selv om vi har lavet den i anledningen af Mortens aften og jul, så er det her SÅ godt og friskt, du vil elske den på alle tider af året. Både som salat og som fyld i en burger!

Reklame for vores webshop forekommer.

Det skal du bruge til 4 personer: 

1 dåse confit de canard (confiteret and)

1 frilicesalat

1/4 rødt spidskål

(De 2 ovenstående salater kan udskiftes med en pose “Brassica mix” vasket og snittet som man bl.a. Kan købe hos nemlig.com)

1 julesalat

100 g frisk rød (eller grøn) grønkål

1 bakke mikro spirer eller en bakke karse

kernerne fra 1/2 granatæble

3-4 spsk  syltede rødløg

En håndfuld bredbladet persille

(Evt en håndfuld løvstikke, hvis du har.)


marinade til kålen: 

saften fra 1/2 appelsin

saften fra 1/2 citron

1 spsk god olivenolie – vi har dejlige økologiske jomfruolivenolier i shoppen Her

 

dressing:

1/2 dl kirsebærsirup – finder du i vores webshop Her

1/2 dl Brombærsalatsirup – finder du i vores webshop

1 spsk eddike

1/2 dl god olivenolie

1 tsk salt

1 tsk peber

 

Sådan gør du: 

Pluk grønkålen i mindre stykker, og kom den i en frysepose sammen med olie, citron- og appelsinsaft.
Tryk luften ud af posen, slå en knude øverst oppe, og massér kålen, så fibrene nedbrydes. Sådan bliver grønkål lækker og behagelig i munden.

Kom din confit de canard på en brade pande, og steg dem i en forvarmet ovn ved 200 grader i ca 15 min.  Tag den ud af ovnen og køl den helt af.

Fjern skindet fra anden, og pluk kødet i lange trævler med 2 gafler.

Snit julesalaten og spidskålen i tynde strimler, og pluk frilichesalen og persillen i mindre stykker.

Vend afkølet and, kål og salater sammen med syltede rødløg, halvdelen af mikrospirene og Granatæblekerner sammen i en stor skål.

Bland alle ingredienser til vinaigretten sammen i en meljævner eller en drinksshaker (..😉😉) og rust den grundigt sammen.
Vend den rundt i salaten.

 

Anret:
Server i en stor skål eller fad. Eller anrettet portionsvis på tallerkner. Pynt med resten af mikro spirene og evt lidt kranstæblekerner.

Vi havde også løvstikke i vindueskarmen, og pyntede også med det, da de er så smukke og vi ELSKER smagen!

Tip: Hvis du har en vegetar blandt dem du bespiser, er det nemt at tage en portion salat fra, inden du blander anden i. Salaten er super lækker i sig selv. Servér evt et stykke godt brød til.  Se billedet nederst på siden. 😊

Den smager mindst lige så godt næste dag. Så brug den på madpakken, eller i en burger/sandwich!

Bon appetit! 🤩🤩

Du finder kirsebærsirup og brombærsalatsirup i vores shop, ved at følge linket her: Vinoweekends.dk

 

 

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Grønkålssalat med peanuts og mandarin