Salade Confit De Canard (andesalat)
Super sprød, saftig, fyldig og smagsfuld salat med confiteret and, der oven i købet også er en fryd for øjet.
Hvis du synes det bliver lige voldsomt nok med andesteg mit alles både Mortensaften OG juleaften, så vil vi gerne anbefale denne fidus i stedet!
Den er også superlækker til frokost, som fyld i burgere, som forret og selvfølgelig til årets julefrokoster!!
Hvis du servere den som forret eller en del af en julefrokost, rækker opskriften til 8 personer. Og selv om vi har lavet den i anledningen af Mortens aften og jul, så er det her SÅ godt og friskt, du vil elske den på alle tider af året. Både som salat og som fyld i en burger!
Reklame for vores webshop forekommer.
Det skal du bruge til 4 personer:
1 dåse confit de canard (confiteret and)
1 frilicesalat
1/4 rødt spidskål
(De 2 ovenstående salater kan udskiftes med en pose “Brassica mix” vasket og snittet som man bl.a. Kan købe hos nemlig.com)
1 julesalat
100 g frisk rød (eller grøn) grønkål
1 bakke mikro spirer eller en bakke karse
kernerne fra 1/2 granatæble
3-4 spsk syltede rødløg
En håndfuld bredbladet persille
(Evt en håndfuld løvstikke, hvis du har.)
marinade til kålen:
saften fra 1/2 appelsin
saften fra 1/2 citron
1 spsk god olivenolie – vi har dejlige økologiske jomfruolivenolier i shoppen Her
dressing:
1/2 dl kirsebærsirup – finder du i vores webshop Her
1/2 dl Brombærsalatsirup – finder du i vores webshop
1 spsk eddike
1/2 dl god olivenolie
1 tsk salt
1 tsk peber
Sådan gør du:
Pluk grønkålen i mindre stykker, og kom den i en frysepose sammen med olie, citron- og appelsinsaft.
Tryk luften ud af posen, slå en knude øverst oppe, og massér kålen, så fibrene nedbrydes. Sådan bliver grønkål lækker og behagelig i munden.
Kom din confit de canard på en brade pande, og steg dem i en forvarmet ovn ved 200 grader i ca 15 min. Tag den ud af ovnen og køl den helt af.
Fjern skindet fra anden, og pluk kødet i lange trævler med 2 gafler.
Snit julesalaten og spidskålen i tynde strimler, og pluk frilichesalen og persillen i mindre stykker.
Vend afkølet and, kål og salater sammen med syltede rødløg, halvdelen af mikrospirene og Granatæblekerner sammen i en stor skål.
Bland alle ingredienser til vinaigretten sammen i en meljævner eller en drinksshaker (..😉😉) og rust den grundigt sammen.
Vend den rundt i salaten.
Anret:
Server i en stor skål eller fad. Eller anrettet portionsvis på tallerkner. Pynt med resten af mikro spirene og evt lidt kranstæblekerner.
Vi havde også løvstikke i vindueskarmen, og pyntede også med det, da de er så smukke og vi ELSKER smagen!
Tip: Hvis du har en vegetar blandt dem du bespiser, er det nemt at tage en portion salat fra, inden du blander anden i. Salaten er super lækker i sig selv. Servér evt et stykke godt brød til. Se billedet nederst på siden. 😊
Den smager mindst lige så godt næste dag. Så brug den på madpakken, eller i en burger/sandwich!
Bon appetit! 🤩🤩
Du finder kirsebærsirup og brombærsalatsirup i vores shop, ved at følge linket her: Vinoweekends.dk
Ingen kommentarer endnu