Pitabrød asianstyle

Nudelsalat med spidskål asianstyle

Denne sprøde, saftige salat kan spises alene helt som den er på billedet. ✨✨ Den er god både til frokost, aftensmad, en del af en buffet og madpakken. Hvis du er til kød, tilføjer du blot opskriften på svinemørbrad asianstyle, der står neders på siden. 😉

Det skal du bruge til 4 personer:

Spidskål og marinade:

1 spidskål

4 spsk soya

saften fra 1 lime

4 spsk sød chili

1 presset fed hvidløg

I øvrigt:

1 lille sød kartoffel

125 g fuldkornsnudler

1 mango

1 håndfuld koriander

1 rødløg

5-6 markchampignons

4 spsk sesamfrø

4 spsk granatæblekerner

lidt godt rapsolie

salt

dressing:

4 dl cremefraice

1 fed presset hvidløg

Salt peber

saften fra 1 lime

Sådan gør du:

Marineret spidskål:

Bland alle ingredienser til marinaden i en skål eller frysepose. Fjern de yderste blade af spidskålen samt stokken. Snit spidskålen meget fint, og vend det grundigt rundt i marinaden. Lad den herefter trække mindst en time på køl. Gerne længere.

Bagte søde kartofler med sesam: 

Skrald den søde kartoffel og skær den i tern eller skiver af 1 cm tykkelse. Vend dem i en god rapsolie og dyp dem i en blanding af salt og sesam. Bages ved 200 grader i 15-20 min, til de tager let farve og bliver møre.

I øvrigt:

Kom nudlerne op i en gryde med kogende, letsaltet vand, og sluk for blusset. Lad dem trække til de er møre.

Skær rødløget i tynde ringe. Rens champignons og skær den i små tern. Svits løg og markchampignons på en pande eller en wok i lidt rapsolie.

Skær mangoen i tern og pluk koriander i små stykker.

Kom nudler, spidskål og marinade på panden  sammen med  løg og svampe, og vend det hele godt igennem et par minutter på panden. Smag til med salt, peber og sød chilisauce.

Dressing:

Bland alle ingredienser og smag til. Kan sagtens holde sig et par dage i køleskabet.

Anret: ved at komme alt op på et stort fad, og pynt med mango, Søde kartofler, granatæble og Koriander. Server dressingen til i en skål.

Velbekomme! 😄

Tips: Smager fortrinlig både kold og varm, og er god i madpakken, hvis man har dressingen i en lille bøtte indtil spisetid. 👍

Tips: Man kan undlade de søde kartofler, men bør så riste sesam på en pande eller ovn, og tilsætte nudelsalaten. 😉

Tips: Man kan evt. tilsætte kød til nudelsalaten, eller servere det ved siden af. Så skal du bruge:

1 svinemørbrad

Marinade:

2 fed hvidløg i små tern

1 spsk chiliolie*

1 tsk revet, frisk ingefær

6 spsk soya

1 tsk fiskesauce

1 spsk sød chilisauce

1 spsk acasiehonning

saften fra 1 lime

1 spsk koriander (vi har brugt japansk koriander)

Sådan gør du:

Svinemørbrad:

Du starter med at pudse mørbraden af for hinder og sener. Herefter skærer du den i helt tynde skiver.

Alt til marinaden blandes og kødet kommes i. Sørg for det bliver grundigt blandet med marinaden. Dækkes til og stilles koldt i mindst 1 1/2 time – meget gerne længere.

Herefter steget du det et par minutter på en pande, hvorefter det er klar til servering. Smager også lækkert koldt! 

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Pitabrød asianstyle