Små djævle hapsere

amazing bruschettas

Advarsel: Disse giver mundvand! 💦😅 Små, sprøde mundfulde med lækkert toppings. What’s not to like?!

Bruchettas kan både bruges som appetizers til en pre dinner drink, som forret, i en buffet, til frokost – you name it! Det er luxus brødbidden der passer til enhver anledning. Og så kan man oven i købet lave dem af de smårester man har i køleskabet…

Vi har lavet dem på nogle lækre surdejsboller fra morgenkaffen, som vores bageengel havde bagt. Men du kan sagtens bruge Nettos det helt billige bruchettabrød. Man kommer langt med kærlighed og delikat toppings!

Hvis du kunne tænke dig at se andre foreslag til predinner hapsere, så finder du det HER.

Det skal du bruge til 12 bruchettas: 

Bruchettabrød (surprice 🤪)

Olivenolie

ricottacreme:

1 bøtte ricotta

1 fed finhakket hvidløg

salt og peber

ricotta-squash bruchetta:

12 skiver squash på ca. 5 mm tykkelse pr bruschetta

lidt olivenolie

lidt høvlet parmesan

salt og peber

Ricotta-langtidsbagt tomat bruchetta:

15-16 små tomater

en lille håndfuld bredbladet persille

lidt olivenolie

salt og peber

ricotta-parmaskinke-grillet peberfrugt bruchetta:

4 skiver parmaskinke

1 stor, rød peberfrugt (vi holder af de lange banditter men alt er tilladt)

Sådan gør du:

De små tomater halveres og lægges i et lille ovnfastfad, (hos os i hjemmegjort sølvpapirs fad 🙄 hvilket er blevet påpeget af den yngre del af familien er dårligt for miljøet, så det er på to-do-listen af småændringer..🧐) Dryp tomaterne med olivenolie, drys med salt, rigeligt peber og en anelse sukker. Bages i ovnen ved 120 grader, til de er helt rynkede. Ca 2 timer. Hvis man har travlt, kan de sagtens bages dagen i forvejen, og smides i køleskabet til du skal bruge dem. Lun dem evt. 5 minutter inden de skal serveres. 😉

Til ricottacremen rører du hvidløg og ricotta sammen og smager til med peber og salt. (Vi synes ikke man skal spare på krydderierne…)

Bruchettebrødet – her surdejsbollerne – skæres i ca 1 cm tykkelse, og dryppes med olivenolie. Ristes midt i ovnen ved 200 grader nogle få minutter, til de er letgyldne. De skal ikke blive til kiks !! Man skal stadig kunne trykke krummen ned i midten, men fornemme et sprødt bid. 😉

Squashskiverne pensles med olivenolie og krydres med salt og peber. Peberfrugten deles på midten. Begge dele grilles i ovnen. Peberfrugten skal have skralden opad mod grillelementet. Squashen skal have mindre tid end peberfrugten, og bare blive gylden, så hold godt øje. Peberfrugten skal skamgrilles (!) til den er sort ⚫ Herefter køler den en anelse af, og du kan nu pille skralden af, så du står tilbage med lækker, blød peberfrugt. Den skæres i tynde strimler.

Til ricotta-squash bruchettaen fordeles en lille ske ricottacreme på midten, anret squashskiverne på og pynt med høvlet parmesan og et par blade basilikum.

Ricotta-parmesan-grillet peberfrugt bruchettaen lægges sammen ved først at placere en lille ske ricottacreme på midten. Arranger parmaskinken i en cirkel ovenpå. Pynt med de grillede peberfrugter.

Det sidste ricottacreme røreres op med finthakket, bredbladet persille, og fordeles gavmildt på bruchettabrødet. De langtidsbagte tomater anrettes ovenpå. Pynt med persille.

SPIS! 😋 OG VELBEKOMME! 🤗

 

 

 

 

Ingen kommentarer endnu

Hvis du kan lide, hvad du ser, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Her er du velkommen til at skrive til os

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Små djævle hapsere