Løjerlig vegetar pizza

Brødsalat med jordbærblomster

Mums fillibaba! 👀 Denne brødsalat har det hele: sprødhed, fyldig smag, sødme  OG er en fryd for øjet! Derudover er det dejligt, man kan bruge sine rester af kvalitetsbrød til noget! Den går fantastisk godt til både bøf og frikadeller samt fisk, så der er masser af grunde til at prøve den af… 😀

Måske har du også lyst til at se vores sprøde salat med jordskokker. Den finder du her

 

Det skal du bruge til 4 personer:

3 skiver brød i tern på ca 1×1 cm

1 pose feldt salat (vi er fan af “skyllet og klar til servering..)

20 små tomater

lidt syltede rødløg

1 skalotteløg i tynde skiver

1 agurk

1 gul peberfrugt

2 fed hvidløg

10 jordbærblomster

1 lime (saften og fintrevet skrald fra 1/2)

1 spsk blomsterhonning

friskkværnet peber (og har du ikke det, snupper du noget andet 👍)

salt

1/2 tsk sukker

olivenolie.

 

Sådan gør du:

Halver tomaterne og drys dem på skærefladen med salt, peber og sukker. Lad dem trække i mindst 1/2 time.

Brødternene steges sprøde og gyldne ved medium varmen. Til sidst presses hvidløg ud over og fordeles grundigt i brødternene et minuts tid. Hvidløgene må endelig ikke branke, for SÅ smager de bittert, og det er ikke den smag du vil have! 😅 Lad dem køle af

Flæk agurken på langs i 4 dele og skær den bløde kernedel fra. Det skal du ikke bruge. Det der er tilbage af agurken skæres i skiver af 5 mm.

Skær peberfrugten i tynde ringe eller små tern.

Til dressingen blander du grundigt saft og revet skrald fra lime med blomsterhonning, 2 spsk olivenolie og smager til med salt og peber. Bland alle grøntsager med dressingen og anret på et fad.

Lige inden servering blander du de gyldne brødtern i salaten og anretter med jordbærblomsterne.

Server og nyd!

Tips: Disse jordbærblomster er fra egen avl. Vi bruger simpelthen jordbærplanter som bunddække alverdens vegne i bedene… Hvis man køber forskellige sorter, har man blomster og bær hele forår og sommer. Det er simpelthen en genistreg. 😂

Hvis du ikke kan skaffe jordbærblomster, kan den jo sagtens spises uden eller evt pyntes med en anden spiselig blomst. 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Løjerlig vegetar pizza