Jomfruhummersuppe fra Ærøhus

Små hapsere med røget laks og sennepsdressing

 

Når man rigtig skal forkæle sig selv og andre, så synes jeg det er luksus med en lille hapser at “lande på” til et godt glas vin eller øl.

Hvis man samtidig også har gang i en lækker hovedret, må den der hapser også gerne være lidt nem at gå til, – men gerne ligne en million!

Selv synes jeg den her lakse-hapser rammer helt plet.

Det skal du bruge til 4 personer, og det giver 4 hapser til hver:

125 g røget laks (du kan også bruge varmtrøget)

1 håndfuld sprødt salat

1 håndfuld spirer/krydderurter

1/2 citron

1/2 æble (her er brugt sorten Red Moon pga den flotte farve, men alle æbler dur!!)

4 skiver groft sandwichbrød

1 sennepsvinaigrette – se link i bunden

 

Sådan gør du: 

Skær hver brødskive i 4 firkanter og rist det gyldent. (Evt i smør på en pande..)

Skær æblet i bittesmå tern og pluk salat i mindre stykker.

Fordel lidt salat på hver hapser, og top op med laks, æble og spirer/krydderurter.

Dryp med sennepsvinaigretten og pynt med et lille stykke citron.

Server ekstra sennepsvinaigrette til og et godt glas vin eller øl.

Velbekomme!

Tryk her for sennepsvinaigrette

Disse 2 hvidvine passer fortræffelig til:

White Múl

Josef Lentsch

 

 

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Jomfruhummersuppe fra Ærøhus