Spaghetti Pancetta

Hvid chokoladekage med rabarbermousse og friske bær

Den bedste kage vi nogensinde har smagt ! Bageenglen har overgået sig selv igen! Denne kage  vil tage sig lige fabelagtigt ud til dessert som til eftermiddagskaffen! Det syrlige fra rabarber og bær komplementeres fantastisk af den hvide, svampede chokolade kagebund. Give it a try!!!! 💓💓


Det skal du bruge:

bund:

120 g hvid chokolade

120 g smør

2 æg

150 g sukker

55 g hvedemel

1 nip salt

40 g mandler

rabarber kompot:

1 blad hublads

190 g rabarber

75 g sukker

rabarbermouse:

3 blade husblas

350 g rabarber

saften fra en halv citron eller lime

1/2 vaniljestang

160 g sukker

100 g græsk yoghurt

2 1/2 dl piskefløde

hvid chokolade snirkler:

50 g hvid chokolade

vand

isterninger

pynt:

friske hindbær

rød skovsyre

blad sølv

frysetørret hindbær

Sådan skal du gøre:

bund:

Smelt smørret i en Lille gryde ved lav varme. Tag gryden af varmen. Hak chokoladen groft og Kom den op i det varme smør. Lad de to ting smelte sammen. Stil til side.

Pisk æg og sukker til en lys og luftig æggesnaps. Vend chokolade-smørret i æggesnapsen lidt ad gangen. Sigt melet i dejen og vend det i dejen sammen med salt.

held dejen i en 16-20 cm springform eller kagering Med bagepapir i bunden og som er smurt lidt med smør langs siden. Hak mandlerne groft og drys dem oven i dejen. Bag bunden ved 185˚ varmluft i 35-45 minutter. Hvis toppen af bunden bliver meget mørk kan man dække formen med et stykke staniol.

tag bunden ud ad ovnen og lad den køle HELT af ved stuetemperatur eller i køleskabet.

rabarber kompot:

læg husbladsen i blød i rigeligt koldt vand.

Skær rabarberne i ca 1 cm tykkelse og kom dem i en lille gryde sammen med sukker. Lad det stå og simre under låg ( men rør i det engang imellem) i ca. 10 minutter til rabarberne er møre. Sluk for varmen. Vrid husladsen for vand og kom det i den varme rabarber kompot, rør i kompotten til husblassen er opløst.

Befri din bund fra bagepapir og springform eller kagering og gør din springform eller kagering ren. Placer et nyt stykke bagepapir i bunden og kageplast langs siden. Placer bunden i formen og fordel komposten ovenpå. Lad kagen stå i køleskabet i en time

rabarbermousse:

Læg husblas i blød i rigeligt med kold vand.

skær rabarber i små stykker og kom dem i en gryde sammen med citronsaft, sukker og vaniljestang+ vaniljekorn. Bring blandingen i kog. Skru ned til middel varme og lad blandingen simre i 6-8 minutter. Sigt blandingen igennem en sigte (lad vær med at presse saften igennem sigten) du skulle gerne ende med lidt over 1 1/2 dl saft. Hvis du har for meget kommer du saften op i en gryde og koger det ned til ca 1 1/2 dl.

vrid husblas fri for vand og kom den ned i den varme rabarbersaft. Rør i det til alt husblas er opløst. Stil til side ved stuetemperatur.

kom græsk yoghurt i en skål og rør i yoghurten så der ikke er nogle klumper. Pisk fløden kort (den skal KUN lige kunne danne små toppe).

kom rabarbersaften i den græske yoghurt lidt ad gangen imens du hele tiden røre hurtig så der ikke kommer klumper af værken yoghurt eller husblas. Når du har en forholdsvis tynd massse uden klumper tager du 1/3 del af fløden og røre i massen. Det sidste fløde vender du forsigtig i af 2 omgange( det er vigtigt at du vender fløden forsigtigt i så du ikke kommer til at slå alt luften ud ad moussen)

hæld moussen over din kage og kompot. Jævn evt. overfladen hvis den ikke er helt glat og kom kagen i køleskabet min. 7 timer eller på frys i 7 timer hvis du vil have en helt skarp kant.

chokolade snirkler:

hak chokoladen groft og smelt den over et vandbad.

kom den smeltede chokolade i en sprøjteposen uden tyl (en frysepose kan også bruges)

Kom kold vand i en bøtte og kom rigeligt med isterninger i. Lad isvandet stå 1-2 minutter til det er rigtig koldt.

klip et lille hul i sprøjteposen og sprøjt små snirkler ned i isvandet. Lad lad snirklerne ligge i vandet et øjeblik til de har sat sig.  Tag snirklerne Op ad isvandet og kom dem på frys til de skal bruges.

Anretning:

hvis din kage har stået på køl så husk at kør en lille skarp kniv langs kanten når du fjerner kageplasten. Hvis din kage har stået på frys så tag den op 7-8 timer inden den skal spises, fjern kagering (eller springform) Og kageplast og lad kagen tø op stille og roligt i køleskabet til den skal spises.

Pynt kagen med friske hindbær, rød skovsyre, bladsølv, frysetørret hindbær og ikke mindst dine chokolade snirkler.

Rigtig kagelig fornøjelse! 💓

 

 

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Spaghetti Pancetta