Grillede ferskner med hjemmelavet vanilieis
Super dejlig sommerdessert, der passer perfekt, hvis man har gang i grillen. Den er hurtig at lave, vanvittig smuk og du kan forberede det i forvejen! OG så indeholder den alkohol.. Lige en dessert efter vores hoved 😆! Du kan selvfølgelig undlade alkohol på de ferskner, der f.eks. skal puttes i børnemunde.👍👍👍
Hvis du har nogle smårynkede ferskner, der trænger til at blive spist ASAP er de helt perfekte til denne dessert!
Det skal du bruge til 4 portioner:
2 modne ferskner
1 tsk rørsukker
kornene fra en vaniljestang
1/2 dl rom
1 portion hjemmelavet vanilieis som du finder HER
Evt spiselige blomster (her blomsterkarse) og rosa peberkorn til pynt.
Sådan gør du:
Skrab vaniliekornene ud af stangen og tilsæt 1 tsk rørsukker, som du maser godt og grundigt rundt i vaniliekornene. Kom det op i en skål og tilsæt rom. 😋 Pisk det grundigt sammen.
Halvér fersknerne og tag stenen ud. Skær dem i både, og kom dem op i skålen. Vend dem forsigtig rundt i vanilie og rom, og lad dem herefter trække tildækket. I mens kan du lave og spise din grill middag 😉!
Tag isen op af fryseren, og grill dine ferskner kort på begge sider, så du får flotte, karameliserede striber.
Anret en kugle vanilieis med 2-3 ferskenbåde, og pynt med spiselige blomster. Knus rosa peberkorn og sorter de fleste små, sorte peberkorn fra. Drys det fine, rosa peberskaller over isen, og server resten sf fersknerne ved siden af i en skål.
Tip: Isen kan jo laves mange dage i forvejen, og ellers er der jo intet galt i at KØBE en god vanilieis!
Velbekomme! 😎💃🏼✨
Ingen kommentarer endnu