Kold Jordbær-rabarber suppe med chili. Serveret med is og rabarberknas
Frydefuld dessert med masser af smag af sommer! Nem at lave, men ligner fancy-pancy sager! Da den kan laves på både frosne og friske bær, er den ikke årstidsbestemt. Herligt!
Til 4 personer skal du bruge:
Suppe:
400 g rabarber i skiver
400 g jordbær i skiver
1/2 chili i skiver
1dl vand
150 g sukker
1 vaniljestang.
saften fra 1/2 citron.
Tørrede rabarber strimler:
1-2 stængler rabarber
60 g sukker
1 dl vand.
Endvidere:
vanilieis
7-8 friske jordbær
evt lidt mynte eller citronmelisse til pynt.
Sådan gør du:
Suppe:
Kom rabarber, jordbær, chili, vand og sukker i en tykbundet gryde. Skrab vaniliekornene ud af vaniliestangen og kom både korn og vaniljestang op i gryden. Kog ved svag varme i ca 1/2 time eller til bærende er kogt helt ud. Køl af.
Si suppen gennem en sigte, hvor du rører rundt med en ske.
Stil i køleskabet indtil servering.
Tørrede Rabarber strimler:
Skær tynde strimler rabarber med en skrællekniv.
Rør sukker ud i vandet og kom rabarber strimlerne i. Lad dem trække et minuts tid.
Bag dem ved 100 grader i ca 40 minutter til de er tørrede.
Servering:
Hæld iskold suppe op i dybe tallerkner, og anret med en kugle vanilieis, tørrede rabarberstrimler, et par halverede jordbær og evt. Et par mynte- eller citronmelisseblade. Server straks.
Så er der kun tilbage at sige: bon appetit.
Tip: hvis du gerne vil lave VERDENS BEDSTE HJEMMELAVEDE VANILIEIS, så finder du den HER
Ingen kommentarer endnu