Uimodståelige fladbrød med fyld

Kold Jordbær-rabarber suppe med chili. Serveret med is og rabarberknas

Frydefuld dessert med masser af smag af sommer! Nem at lave, men ligner fancy-pancy sager! Da den kan laves på både frosne og friske bær, er den ikke årstidsbestemt. Herligt!

Til 4 personer skal du bruge:

Suppe: 

400 g rabarber i skiver

400 g jordbær i skiver

1/2 chili i skiver

1dl vand

150 g sukker

1 vaniljestang.

saften fra 1/2 citron.

Tørrede rabarber strimler:

1-2 stængler rabarber

60 g sukker

1 dl vand.

Endvidere: 

vanilieis

7-8 friske jordbær

evt lidt mynte eller citronmelisse til pynt.

Sådan gør du:

Suppe:

Kom rabarber, jordbær, chili, vand og sukker i en tykbundet gryde. Skrab vaniliekornene ud af vaniliestangen og kom både korn og vaniljestang op i gryden. Kog ved svag varme i ca 1/2 time eller til bærende er kogt helt ud. Køl af.

Si suppen gennem en sigte, hvor du rører rundt med en ske.

Stil i køleskabet indtil servering.

Tørrede Rabarber strimler: 

Skær tynde strimler rabarber med en skrællekniv.

Rør sukker ud i vandet og kom rabarber strimlerne i. Lad dem trække et minuts tid.

Bag dem ved 100 grader i ca 40 minutter til de er tørrede.

Servering: 

Hæld iskold suppe op i dybe tallerkner, og anret med en kugle vanilieis, tørrede rabarberstrimler, et par halverede jordbær og evt. Et par mynte- eller citronmelisseblade. Server straks.

Så er der kun tilbage at sige: bon appetit.

Tip: hvis du gerne vil lave VERDENS BEDSTE HJEMMELAVEDE VANILIEIS, så finder du den HER

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Uimodståelige fladbrød med fyld