Pighvar med ærter francaise, asparges og estragon Blanquette sauce ala vinoweekends

Rabarbermuffin med vaniljeis og rabarbersirup

Reklame for vores webshop forekommer.

Der er ikke noget som en saftig, lækker rababermuffin! Og når den er frankeret af en god vaniljeis og den mest vidunderlige rabarbersirup, så kan det næsten ikke blive bedre.

Denne opskrift er yderst nem at gå til, og er en meget elegant dessert. Du kan bage dine muffins i forvejen og så er det jo virkelig nemt at servere den dejligste dessert med en god vaniljeis og den raffinerede, håndlavede rababersirup fra samsø, som vi har i vores webshop.

 

Det skal du bruge: (ca. 16 stk)

200 g smør, blødt

200 g sukker

6 æg

200 g hvedemel

2 tsk vaniljesukker

200 g friske eller frosne rabarber i tynde skiver

kandiseret rabarber:

2-3 friske rabarber stængler

1 dl kogene vand

1/2 dl rørsukker

Endvidere:

En god vaniljeis opskriften finder du Her eller køb en god vaniljeis

rabarbersirup med citron – du finder den i vores webshop lige Her

Evt. Lidt skovsyre og frysetørret hindbær til pynt

Sådan gør du:

Dejen: pisk smør, vaniljesukker og sukker luftigt med en håndmikser. Pisk æggene i et ad gangen. Bland rabarber og hvedemel sammen i en skål og vend det forsigtigt i dejen til en ensartet masse.

(Du kan risikere at din dej skiller, hvis den gør dette, vil jeg anbefale at du prøver at bage dem alligevel. Tit løser det sig når de bliver bagt!)

Fordel dejen i muffinforme, således at de bliver fyldt op til 1 cm fra kanten. Bag muffinsene ved 185 grader varmluft i 18-20 minutter. Lad dem køle lidt af inden du pynter dem.

Kandiseret rabarber:

Opløs rørsukker i kogene vand.

Rens rabarber stænglerne grundigt og fjern bladene. Brug en kartoffelskræller eller en tyndskræller til at skrælle lange strimler af rabarberne.

Vend rabarber strimlerne i sukkervandet og læg dem herefter på en bageplade beklædt med bagepapir. Bag rabarberne i en 60˚ Varm ovn i ca. 1 time.

Anretning:

Anret en muffin med en god kugle vaniljeis ved siden. Pynt med kandiseret rabarber, frysetørret hindbær og skovsyre, og dryp til sidst ca 1 spsk. rarbarbersirup over desserten.

Velbekomme!

 

Ingen kommentarer endnu

Hvis du kan lide, hvad du ser, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Her er du velkommen til at skrive til os

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Pighvar med ærter francaise, asparges og estragon Blanquette sauce ala vinoweekends