Grillet Sandwich med kylling og balsamico-glaze

Pighvar med ærter francaise, asparges og estragon Blanquette sauce ala vinoweekends

 


Der forekommer reklame for vores webshop.

Vi er så heldige at have asparges i haven, og der er simpelthen ikke noget mere sprødt og lækkert end sådan en nyplukkede fidus. Men i det hele taget er asparges jo en fantastisk spise, og i denne ret, får man den allerbedste kombination af lækker pighvar, sprøde grøntsager og syndig sauce. Jeg elsker pighvar, og den er ret nem selv at filetere, men man kan jo også få sin fiskehandler til det. Opskriften er til 4 personer som hovedret, men hvis du halvere portionerne,  er det også en virkelig let og dejlig forret.

Til 4 personer skal du bruge:

2 hele pighvar af ca. 500 g.

1 citron i halve både

16 friske, grønne asparges

500 g frosne ærter

1/4 iceberg i grove strimler

2 skalotteløg i bittesmå tern

1 fed hvidløg i bittesmå tern

1 håndfuld frisk timian

2-3 spsk god olie – du finder flere slags Her

8 skiver god, tyndtskåret bacon

salt og peber

Evt. Et godt brød til servering

Estragon Blanquette sauce finder du opskriften til Her

Sådan gør du:

Start med at lave din Estragon Blanquette sauce, og stil den til side.

Steg baconen sprød i ovnen ved 200 grader på en bageplade beklædt med bagepapir. Lad det dryppe af på fedtsugende papir.

Filiter pighvarren, så du får flotte fileter fra begge sider. krydder fisken med salt, peber og lad den trække mens du klargør dine ærter fransaice.

Skær halvdelen af de grønne asparges i stykker af 2 cm.

Steg løg og hvidløgstern i 10 g smør ved medium varme til de bliver klare, de må ikke brune. Tilsæt vand, lidt salt og peber samt halvdelen af den friske timian og kog op.

Kom de frosne ærter i blandingen og så snart de er tøet op, tilsætter du de friske asparges. De skal kun koge 1 minut, så de ikke mister sprødhed, smag eller farve. Vend iceberg salaten rundt i, og hæld herefter væsken fra retten. Smag til med salt og peber.

Dup pighvaren tør og steg den  i en blanding af et par spsk. god olie og 10 g. smør sammen med frisk timian. Den skal kun have et par minutter på hver side. Lynsteg samtidig 8 hele grønne asparges ganske kort. Lad fisken hvile 1 minut.

Opvarm sauce UDEN den koger.

Anret i store dybe tallerkner med et ærter francaise i bunden, hvor på du placere et par stykker fisk. Hæld lidt sauce over og pynt med sprødt bacon, et par hurtigristede hele asparges, halve citronbåde og en stilk timian.

Server resten af saucen til sammen med et godt brød.

Tip. Hvis man har børn vil de elske en stor skål friske ærter med bælg ved siden af, hvis det er sæson for det. Det får det hele til at glide meget nemmere ned. 😉

Velbekomme.

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Grillet Sandwich med kylling og balsamico-glaze