Grillede ferskner med hjemmelavet vanilieis

Donuts

Der er bare ikke noget som en friskfriteret donuts! Og hvis du er det mindste i tvivl, så bare prøv dem her. Jeg vil vædde min ældgamle hat på, du derefter er HELT solgt! 😁😁

Det skal du bruge:

Dej:

1 1/2 dl mælk

20 g gær (frisk eller tørgær)

25 g sukker

1 æg

60 g smør

1/2 tsk salt

300 g hvedemel

Glasur:

200 g. Flormelis

1 pasteuriseret æggehvide

evt. Lidt pastafarve

Endvidere:

1 1/2 liter smagsneutral olie

1 udstikker eller et glas på ca 8 cm i diameter

1 udstikker eller tyl på ca 3 cm i diameter

forskeligt pynt og krymmel

 

Sådan gør du:

Dej:

Start med at smelte smørret over svag varme. Når smørret er smeltet hælder du mælken i og lader det stå et øjeblik til det er lunten.

Smuldre gæren ned i en skål og kom smør-mælkemassen og sukker ned til gæren. Rør til gæren er opløst. Tilsæt halvdelen af hvedemelet og rør til der ikke er mere tørt mel. Tilsæt nu resten af melet, salt og æg, og ælt Dejen ca 10 min. Dejen skal være smidig og blød.

Lad dejen hæve overdækket i 1 time ved stuetemperatur eller til næste dag i køleskabet.

Rul dejen ud i ca 1 1/2 cm tykkelse og udstik dine Donuts. Kom dine donuts over på et stykke bagepapir og lad dem hæve overdækket i 1 time og 20 min. Ved stuetemperatur.

Kogning af Donuts:

Varm olien i en stor gryde til ca. 160˚-170˚. Når olien er varm kommer du 2-3 donuts i den varme olie og giver dem ca 1 1/2 min. På hver side. Tag donuts op af olien og lad dem dryppe af på et fad med køkkenrulle. gentag med alle donuts. Lad dine donuts køle af inden du pynter dem.

Pyntning af donuts:

rør flormelis og æggehvide sammen. Tilsæt evt. lidt pastafarve. Dyp den ene side af dine donuts og drys med krymmel. Lad glasuren tøre et par minutter inden de spises.

Velbekomme!

 

 

 

Ingen kommentarer endnu

Hvis du kan lide, hvad du ser, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Her er du velkommen til at skrive til os

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Grillede ferskner med hjemmelavet vanilieis