Brødsalat med jordbærblomster

Rabarberdrømme med råmarinerede jordbær.

Hvis du kan lide rabarber, hvid chokolade og jordbær, bør du læse videre og overveje, om disse små, syndige banditter, skal finde vej til din mave indenfor en overskuelig fremtid…. For de er forfærdelig gode. Mums!

Til 8 stk skal du bruge:

85 g rabarber

150 g hvid chokolade finhakket

120 g smør

35 g sukker

30 g hjemmelavet “vaniliesukker” (se *)

70 g hvedemel

4 makroner

2 æg

1/2 tsk bagepulver

Råmarinerede rabarber:

8-10 jordbær

1, 1/2 dl vand

3/4 dl sukker (gerne hjemmelavet vaniliesukker. Se *

50 g rabarber

 

Sådan gør du:

råmarinerede jordbær:

Rabarber, vand og sukker koges i ca 15 minutter ved medium varme. Afkøles helt. En time inden servering skærer du jordbær i kvarte og kommer dem i lagen.

muffins

* Vi har en bøtte der kan rumme 1 liter, som vi kommer brugte vaniliestænger i sammen med rørsukker. Så har man altid vaniliesukker ved hånden, som man bare erstatter lidt af den oprindelige sukkermængde med.

Hvis du ikke har den slags på lager endnu, bruger du bare 65 g almindeligt sukker alt i alt. Evt kan du også tilsætte kornene fra en enkelt vaniljestang – og halløjsa, så er du jo faktisk i gang med grundlaget for din egen bøtte med vaniliesukker. 👍🤗

Smelt smørret og lad det køle af.

Rengør rabarberne og skær dem i tynde skiver.

Pisk æg, smør, sukker og vaniliesukker grundigt og luftigt.

Bland mel, bagepulver, hvid chokolade, knuste makroner og rabarber grundigt sammen. Vend forsigtigt æggeblandingen i.

Kom i muffinforme og bag i forvarmet ovn i ca. 35 min ved 180 grader.

Prøv at stikke en tandstik i træ i en muffin, for at se om de er færdige. Der skal ikke hænge en masse dej på, når du trækker den op…

Når du skal servere, drysser du lidt flormelis over kagerne med en sigte, og anretter jordbærrene ovenpå. Pynt evt med lidt citronmelisse.

Så er der kun tilbage at sige: …. haps haps haps! 😅😋

 

 

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Brødsalat med jordbærblomster