Bao med spidskålsalat og urter

Verdens bedste vanilieis med guf og hybenrosesirup


Vi har lavet mange forskellige vanilieis gennem årene, fordi det klart er vores favorit. Men den her er altså den ultimative bedste.. Verdens bedste! Og når man nu er i gang med at forkæle sig selv, hvorfor så ikke lige peppe festen op med rigtig guf og hybenrosesirup. Det er SÅ TOP LÆKKERT! 🤪🤪

Det skal du bruge:

Til ca 1,2 l. færdig vanilieis: 

2 dl sukker

2 vaniliestænger

2,5 dl mælk

6 pasteuriserede æggeblommer

5 dl piskefløde

Guf:

60 g sukker

20 g vand

30 g glukosesirup

40 g pasteuriserede æggehvider

1 spsk sukker

hypenrosesirup: 

Opskriften på hybenrose sirup er fra www.huskokken.dk

1 l hybenrosenblade

2 dl sukker

saften fra 1 citron

saften fra 2 lime

6 dl vand

1 flaske eller syltetøjsglas

en lille sjat atamon

Sådan gør du: 

Vanilieis:

Start med at skrabe kornene ud af vaniljestængerne (Gem de tomme vaniljestænger til sener!).
Kom vaniljekorn, sukker og æggeblommer op i en skål og pisk det til en tyk æggesnaps. Stil til side.

Kom De tomme vaniljestænger op i en lille gryde sammen med mælk og bring det i kog. Når det koger tager du det af varmen. Tag de tomme vaniljestænger op af den varme mælk og rør det hurtigt sammen med æggemassen.

Kom hele massen op i gryden igen og bring det i kog imens du hele tiden pisker kraftigt til cremen kan dække bagsiden på en ske. Stil iscremen i køleskabet til den er helt kold.

Pisk fløden kort til den begynder at trække streger ca. 1 min. (den skal stadig være meget flydende). Vend den let piskede fløde sammen med den kolde iscreme.
Kør iscremen på ismaskinen i ca. 50 min og kom den på frys til den skal spises.

Guf:

Kog sukker, vand og glykosesirup op til 118 grader.

Pisk æggehviderne skummende og tilsæt 1 spsk sukker. Pisk dem kun let op. Herefter tilsættes sukker massen ved 118 grader i en tynd stråle mens du fortsat pisker. Pisk på høj hastighed i minimum 10 minutter – gerne længere. (Her er det altså fedt med en røremaskine.. 😅)

Hypenrosesirup:

Skyld hybenrosenbladene forsigtigt.

Bring sukker og vand i kog og lad det koge i 10 minutter.

Tilsæt citron/ og limesaft, og lad det koge 1 minut.

Tag herefter gryden fra varmen, og tilsæt hybenrosenbladene og rør rundt.

Lad det køle ned under låg.

Skold din flaske/glas og hæld lidt atamon i. Ryst grundigt og hæld ud.

Hæld siruppen på og sæt det køligt. (Lad det lige trække en dags tid, inden du bruger det.)

Husk at nyd duften der breder sig i hele huset, imens du laver det her! 

Anretning: 

Man kan jo komme det i vafler, ovenpå belgiske vafler, i en nøddekurv eller som her, anrette en smuk isasiet med is, guf sprøjtet ud med tyld, lækre friske bær og hybenrosesirup. På toppen små forglemmigej.

Velbekomme!

Tip: hvis du er til intens chokoladesmag, så gør dig selv en tjeneste og prøv denne  Konfektkage med kirsebær som eksplodere i munden.

 

 

 

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Bao med spidskålsalat og urter