Brændende kærlighed med kartoffelmos

Burger med cremet ostefyld og surdejsbolle

 

Vi er vilde med sådan en rigtig smovset, smagfuld burger med hjemmebagt surdejsbolle und alles! Muuums! 😋 Denne er med et lækkert, cremet ostefyld med både mozzerella, cheddar, peberfrugter og løg, og .. ja bare helt vild lækker.
Sidst i opskriften finder du tip til en vidunderlig vegetarmodel!

Det skal du bruge til 4 personer:

cremet ostefyld:

3 peberfrugter i strimler

3 løg i tynde både

1 frisk mozzarella kugle

50 g revet cheddar

salt

peber

1 tsk sukker

lidt olivenolie

Burgerboller:

4 surdejsburgerboller.

Hvis du selv vil bage nogen, kan vi anbefale denne gode opskrift fra Cathrine Brandt, som vi brugte denne gang. Bageengelen kom bare ikke sesamfrø på denne gang. Du kan finde den  HER. 

Bøffer: 

5-600 g hakket oksekød

Flage salt

pebermix

Endvidere:

En god Mayo

ketchup

sprøde salatblade (denne gang brugte vi Iceberg)

pickles

blomsterkarse

Sådan gør du: 

Bøffer: 

Form 4 bøffer. Kan du lide ensartet, pæne bøffer kan vi anbefale at bruge en bøfformer. Krydder godt med flagesalt og pebermix

Steg i lidt olivenolie. Kom evt en Kvist rosmarin på panden samtidig.  Først ved høj varme på begge sider og derefter skruer du ned, og lader dem stege færdig ved middel varme.

Vi synes det er megalækkert, hvis bøffen er let rosa i midten, men det er jo smag og behag.

Cremet ostefyld: 

Steg løg og peberfrugter ved middelbare til de er møre og let gyldne. Smag til med salt, peber og sukker.

Tilsæt den friske mozzerella i mindre stykker sammen med Cheddarosten og rør rundt til det smelter sig ind i løg og peberfrugter. Så snart det er færdigt, skal det serveres.

Servering: 

Flæk bollerne og lun dem i ovnen.
Smør med Mayo og ketchup, og kom først salat på, så bøf, derefter godt med cremet ostefyld og til sidst lidt pickles og blomsterkarse, inden burgeren får hatten på igen.

Tip til en vegetarmodel: 

Vi lavede også en lækker vegetar version, hvor bøffen blev byttet ud med lækre skiver af bagte aubergine og squash. Det smager også superlækkert med det cremede ostefuld.

Beregn 3 skiver aubergine og 3 skiver squash i 1/2 cm tykkelse. Drys med lidt salt og peber og bag dem i ovnen ved 200 grader til de er møre og let gyldne.

Velbekomme alle burger-Lovers! 🍔

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Brændende kærlighed med kartoffelmos