Brændende kærlighed med kartoffelmos
Brændende kærlighed er da bare en klassiker! Simpel og super lækker. Men man kan jo lige give den det ekstra som også får englene til synge. Det tager ingen tid og er hele oplevelsen værd. I vores opskrift er der også tips til, hvordan man laver en vegetarversion.
Det skal du bruge til 4 personer:
Brændende kærlighed:
1 helt stykke røget bacon på ca 400 g
5 løg
2 håndfulde frisk timian eller 1 spsk tørret
salt
peber
1 tsk sukker
20 g smør
Kartoffelmos:
1300 g bagekartofler
75 g smør i tern
1/2 -1 dl (varm) mælk
salt
peber.
Endvidere:
Evt spiselige blomster og purløg til pynt. Vi har brugt fine gule blomster fra skovsyre.
Servér f.eks. rødbeder til eller en frisk grøntkålssalat, som den du ser på billedet. Du finder den HER
Sådan gør du:
Kartoffelmos:
Skræl kartoflerne og skær dem i kvarte. Kog dem møre uden salt, og lad dem blive i kogevandet, til de skal moses.
Når din bacon- og løgblanding er færdig, hælder du vandet fra kartoflerne, kommer smørternene i og moser dem med et piskeris eller en kartoffelmoser. Hæld forsigtig lidt mælk i af gangen, til du har den konsistens du ønsker og smag herefter til med salt og peber.
Brændende kærlighed:
Skær det øverst, seje af baconen og kassér. Skær resten ud i tern af ca 1×1 cm.
Rist baconen på en på en pande ved medium varme, sammen med halvdelen af din timian, til baconen er sprød. Kryddér med peber.
Skær løgene ud i tern eller ringe, og steg dem gyldne og møre i smør ved medium varme på en pande. Kom salt, sukker, timian og peber ved de sidste par minutter. Sukker er med til at karamelisere løgene ganske let. De kommer ikke til at smage søde, bare mere “runde.”
Hvis du også skal lave en vegetarportion, holder du nogle af løgene tilbage. Resten kommer du op til din bacon. Vend dine løg og løg/baconblanding med en klat smør. Nu er du klar til at lave kartoffelmos!
Anret:
Kom kartoffelmosen på en tallerken og drys løg eller løg/bacon på halvdelen. Pynt med klippet purløg og evt skovsyreblomster eller andre spiselige blomster.
Kom rødbeder eller grøntkålssalat ved siden af.
Husk at nyde synet og duften! ☺☺
Velbekomme! 🕺🏿💃🏼
Ingen kommentarer endnu