BURGER DARLING 😎
Dette er PAMPERING:
Juicy BURGER DARLING med mellemøstlige noter. Den kan hapses både med og uden kød, og er ret simpel at gå til, MEN smager fantastisk! Man er ikke i tvivl om, man er i gang med at guffe en burger.. men alligevel er der lige DET der “noget,” det gør den til noget særligt!
Hvis du lige som os er vild med burgere, vil du måske også gerne se opskriften på denne her fidus: Burger mexican style 🔥🌶🥑🔥
Til 4 personer skal du bruge:
oksebøffer:
500 g godt hakket oksekød
Flagesalt og pebermix
Grøntsagsbøffer:
120 g fintrevet sød kartoffel
120 g majs (friske eller fra Frost. Dåsemajs er ikke så godt her..)
1 tsk hvidløgspulver
1 tsk stødt koriander
1 tsk stødt spidskommen
2 1/2 tsk salt
1 tsk peber
1/2 tsk sriracha chili sauce
1 æg
Bagte aubergine:
12 skiver Aubergine i 1 cm tykkelse
lidt olivenolie
lidt citronsaft
Endvidere:
4 burgerboller (her er det brioche, men brug din favorit)
flagesalt
pebermix
1 håndfuld sprød salat som f.eks. Iceberg, krølsalat eller hjertesalat.
1 håndfuld rucola salat
12-15 små tomater I halve
1 håndfuld frisk koriander (her med fine, hvide blomster)
1 håndfuld bredbladet persille
8 friturestegte løgringe
1 lille rødløg i tynde skiver
en god Mayo
en god ketchup
Evt 8-12 blomsterkarseBlomster – bare for at pimpe din burger 😎
Sådan gør du:
Grøntsagsbøffer:
Skræl og riv sød kartoffel fint. Kom det op i en skål sammen med majs, krydderier og æg, og rør det grundigt sammen.
På en bageplade med bagepapir smørrer du 4 bøffer ud med en diameter der ca passer til din burgerbolle.
Bag grøntsagsbøfferne i en forvarmet ovn ved 200 grader varmluft i ca 25 minutter, til de er gyldne og sprøde i kanten.
Lad dem køle lidt af, før du forsigtig trækker bagepapiret forsigtig af.
Bagte aubergine:
Dryp aubergineskiverne med citronsaft og pensel med lidt olivenolie. (eller spray) Drys med flagesalt og peber.
Bag dem på en bageplade med bagepapir i en forvarmet ovn ved 200 grader i ca 12 minutter.
Oksebøffer:
Form 4 bøffer evt med en bøfformer.
krydder med salt og peber og steg eller grill dem ved høj varme, så du får stegeskorpe men en rosa midte.
Løgringe:
Frituresteg dem efter anvisning på pakken i solsikke- eller rapsolie.
Anretning:
Flæk burgerbollerne og rist dem i ovnen eller på grillen, så også skærefladen får crunch.
Smør både over- og undervise med Mayo, og stabel herefter Således fra bollebunden:
Sprøde salat blade
oksebøf
ketchup
4 skiver bagt aubergine
grøntsagsbøf
rucola
rødløgsringe
frisk korianderblade og evt blomster
frisk bredbladet persille
tomatskiver
Friterede løgring
Evt karseblomster
overbolle
TIP: en anden vinoweekends vegetarburger finder du liiiiiige her
Så er der bare tilbage at sige: HAPS HAPS HAPS! Og velbekomme. 😋😋🍔🍔
Ingen kommentarer endnu