Burger mexicansk style
Er der noget som en juicy burger fra grillen? Ja det er der! En juicy burger mexican style fra grillen! 😁🌶💥 Vi er VILDE med den her fætter, som er proppet med grøntsager (og for nogen også med kød..) Fuld af smag, saft og kraft. 💪 Her er det nemt at lave både en vegetar- og en okseversion. Happy Happy!
Det skal du bruge til 4 personer:
Salsa:
1 gul peberfrugt
1 rød peberfrugt
500 g tomater
1 rødløg
1 rød chili (2 hvis du kan lide det rigtig stærkt 🌶🌶)
1 stort fed hvidløg
1 dl majs
1 lime
3/4 dl olivenolie
salt
Friskkværnet pebermix
1 håndfuld hakket koriander (vi har brugt vietnamesisk, men alm går fint.)
Guacamole:
2 modne avokadoer (se HER hvordan du spotter den perfekte avokado! )
1 lime
1/2 spsk sød chilisauce
1/2 fed hvidløg
salt
peber (evt Hvidt, hvis man synes det er pænest)
koriander
3 spsk creme fraiche (både 9 og 18 % kan bruges)
Vegetarbøffer 4 stk:
200 g fintrevet sødkartoffel
200 g fintrevet gulerod
1 æg
2 tsk paprika
2 tsk stødt spidskommen
2 tsk salt
1 tsk peber
lidt smagsneutral olie
Diverse:
Sprød salat som feks Iceberg eller chrisp
agurk i tynde skiver
evt syltede rødløg
evt revet cheddarost
4 burgerboller (her er brugt brioche)
god mayo
ketchup
Sådan gør du:
Salsa:
Hak alle grøntsager i fine, små tern, pånær majsene. Bland dem med pressede hvidløg, saften fra limen, salt, peber, majs og olivenolie. Rør meget grundigt rundt, så du ikke risikere, alt hvidløg kommer med i den samme mundfuld… Smag til. Kom evt 1/2 tsk sukker i , hvis tomaterne ikke er så søde eller limen er lidt sur. 😉 Lad den gerne trække i en time eller halvanden inden servering.
guacamole:
Halver avokadoerne og tag stenene ud. Gem 1 avokadosten!
Mos avokadoerne med en gaffel. Gerne lidt groft. Tilsæt et presset fed hvidløg, saften fra 1 lime, sød chilisauce og cremefraiche. Bland grundig. Smag til med salt og peber og evt. mere sød chilisovs.
Hvis du er vild med koriander, hakker eller klipper du en gavmild mængde, som kommes ovenpå inden servering.
Tips: Kom avokadostenene ned i midten. Så bliver guacamolen ikke brun! På den måde kan du rent faktisk også gemme en rest guacamole til dagen efter, bare den ikke er i kontakt med luft/ilt og har avokadosten i midten!
Vegetarbøffer:
Bland alle ingredienser grundigt sammen, og form 4
flade bøffer. Stag dem i lidt smagsneutral olie på en medium varm pande 5 minutter, hvorefter du skruer ned til svag varme, og giver dem 10 minutter. Gentag på den anden side. Du kan evt slutte af med en kort tur på grillen, som vi gjorde, men pas på de ikke bliver brankede!
Oksebøffer:
Bland alle ingredienser grundigt i en skål. Dæk skålen med film og sæt den køligt 1/2 times tid, så raspen får lov at arbejde. Herefter rører du den godt igennem, og former 4 bøffer – evt med hjælp fra en bøfformer. Så ser de ekstra flotte ud!
Grill bøfferne 6-7 min på hver side, så de er rosa i midten.
Burgerboller:
Flæk bollerne og rist dem på alle sider endten i ovnen ved 200 grader, eller på grillen.
Servering:
Du sætter alt på bordet og lader gæsterne bygge deres burger selv. 😜
Bollerne skal smøres med Mayo og ketchup, og så er det ellers bare med at fylde på af alle de gode sager!
Husk kniv og gaffel! 🍴og servietter! Denne burger kan absolut ikke spises uden at det gratter! Til gengæld er det noget af det lækreste! Og fuld af grøntsager som bonus!
Tip: Hvis man ikke er den store fan af koriander, SÅ SPRING DET OVER! Det bliver fantastisk alligevel!
VELBEKOMME! 😄
Ingen kommentarer endnu