Salat med brødcroutoner og appelsindressing

Luksus Fiske burger

For nylig fik jeg sådan lyst til en fiskeburger. Og jeg må bare sige, den blev helt vildt god!! 😎 Kender I det  med man har forestillet sig noget godt, og så bliver det i virkeligheden langt mere fantastisk! Præcis sådan var oplevelsen af at spise den. 👌👌 Vi kan klart anbefale at give den et forsøg! Tænker at den f.eks. ville være perfekt at servere for gæster til en lækker frokost! 🤩

Nogle har muligvis regnet ud, vi er pænt glade for burgere… 🙈 Og vi laver dem gerne i alverdens udgaver. Måske kunne du også være interesseret i at se en anden af vores Burgere. Den finder du her

Til 4 personer skal du bruge: 

4 burgerboller (på billedet har vi brugt brioche)

ca 400 g torskefilet

2-3 tilberedte jomfruhummerhaler Pr person

pankorasp

saften fra 1 citron

1 æg

smør og solsikke- eller rapsolie til stegning

salt

peber

salat:

3 gulerødder i strimler (brug en kartoffelskræller)

et par håndfulde sprød salat f.eks. Iceberg. Vi har også brugt lidt rødt radicchio. Den indgår også ofte i de blandede salatposer, man kan købe.

1 skalotteløg i tynde ringe

saften fra 1 citron

1 spsk god olivenolie

salt

peber

et nip sukker

Endvidere:

En god mayo

1 citron i skiver

1 bundt dild

Sådan gør du:

Dryp din torsk med rigeligt citron

og drys med salt. Tildæk og sæt den køligt en times tid.

Hæld overskydende væske fra torsken, og skær den op i 4 eller 8 stykker. Vi valgte at dele i 8, så der kommer 2 bøffer i hver burger. Det er jo den samme mængde fisk, men vi synes bare det ser ludt ekstravagant ud med 2 bøffer og hummerhaler… 😁😁

Tjek for evt ben.. ☺ Dem gider man bare ikke sætte tænderne i.

Vend fisken i sammenpisket æg og så i panko.
krydder med lidt peber.

Lige før servering steger du dine fiskebøffer i halvt smør halvt solsikke- eller rapsolie, til de er sprøde.

Salat: 

Kom citronsaft, salt, peber, olie og sukker i en skål og rør den grundig sammen. Kom gulerødderne op i dressingen og lad dem marinere en times tid. Kort før servering tilsætter du salat og løg og smager til med salt, peber og sukker.

Jomfruhummerhaler:

Hvis du har nogle utiberedte Hummerhaler, klipper du dem op i ryggen og fjerner den sorte tarmstreng. Det gøres nemmest med en pincet, og er ikke lige så svært som det lyder! 😉 Krydder med salt og citronsaft, og steg eller grill dem dem kort, – ca 5 minutter hvor du vender dem ofte.  Evt sammen med et hvidløg i skiver. Lad dem køle af og tag skallen af.

Anret:

Flæk dine burgerboller og rist dem i ovnen et par minutter. (Det gør bare det der ekstra for din burger, du lige rister dem på skærefladen!😋)

Smør bollerne med en god Mayo, kom salaten, frisk dild og fiskebøffen på. Top med hummerhaler og server citronskiver til.

Bon appetit! 💃🏼🕺🏿

Tip: Du kan sagtens bruge frossen fisk og hummerhaler.

Burgeren er også super lækker UDEN jomfruhummerhaler!

Reklame: Vi er blevet ret vilde med denne her luksus olivenolie, som vi anbefaler til dem, der gerne vil prøve en økologisk og virkelig kvalitets olivenolie. Du kan finde mere om den her:
https://olivenolie.shop/

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Salat med brødcroutoner og appelsindressing