Luksus Fiske burger
For nylig fik jeg sådan lyst til en fiskeburger. Og jeg må bare sige, den blev helt vildt god!! 😎 Kender I det med man har forestillet sig noget godt, og så bliver det i virkeligheden langt mere fantastisk! Præcis sådan var oplevelsen af at spise den. 👌👌 Vi kan klart anbefale at give den et forsøg! Tænker at den f.eks. ville være perfekt at servere for gæster til en lækker frokost! 🤩
Nogle har muligvis regnet ud, vi er pænt glade for burgere… 🙈 Og vi laver dem gerne i alverdens udgaver. Måske kunne du også være interesseret i at se en anden af vores Burgere. Den finder du her
Til 4 personer skal du bruge:
4 burgerboller (på billedet har vi brugt brioche)
ca 400 g torskefilet
2-3 tilberedte jomfruhummerhaler Pr person
pankorasp
saften fra 1 citron
1 æg
smør og solsikke- eller rapsolie til stegning
salt
peber
salat:
3 gulerødder i strimler (brug en kartoffelskræller)
et par håndfulde sprød salat f.eks. Iceberg. Vi har også brugt lidt rødt radicchio. Den indgår også ofte i de blandede salatposer, man kan købe.
1 skalotteløg i tynde ringe
saften fra 1 citron
1 spsk god olivenolie
salt
peber
et nip sukker
Endvidere:
En god mayo
1 citron i skiver
1 bundt dild
Sådan gør du:
Dryp din torsk med rigeligt citron
og drys med salt. Tildæk og sæt den køligt en times tid.
Hæld overskydende væske fra torsken, og skær den op i 4 eller 8 stykker. Vi valgte at dele i 8, så der kommer 2 bøffer i hver burger. Det er jo den samme mængde fisk, men vi synes bare det ser ludt ekstravagant ud med 2 bøffer og hummerhaler… 😁😁
Tjek for evt ben.. ☺ Dem gider man bare ikke sætte tænderne i.
Vend fisken i sammenpisket æg og så i panko.
krydder med lidt peber.
Lige før servering steger du dine fiskebøffer i halvt smør halvt solsikke- eller rapsolie, til de er sprøde.
Salat:
Kom citronsaft, salt, peber, olie og sukker i en skål og rør den grundig sammen. Kom gulerødderne op i dressingen og lad dem marinere en times tid. Kort før servering tilsætter du salat og løg og smager til med salt, peber og sukker.
Jomfruhummerhaler:
Hvis du har nogle utiberedte Hummerhaler, klipper du dem op i ryggen og fjerner den sorte tarmstreng. Det gøres nemmest med en pincet, og er ikke lige så svært som det lyder! 😉 Krydder med salt og citronsaft, og steg eller grill dem dem kort, – ca 5 minutter hvor du vender dem ofte. Evt sammen med et hvidløg i skiver. Lad dem køle af og tag skallen af.
Anret:
Flæk dine burgerboller og rist dem i ovnen et par minutter. (Det gør bare det der ekstra for din burger, du lige rister dem på skærefladen!😋)
Smør bollerne med en god Mayo, kom salaten, frisk dild og fiskebøffen på. Top med hummerhaler og server citronskiver til.
Bon appetit! 💃🏼🕺🏿
Tip: Du kan sagtens bruge frossen fisk og hummerhaler.
Burgeren er også super lækker UDEN jomfruhummerhaler!
Reklame: Vi er blevet ret vilde med denne her luksus olivenolie, som vi anbefaler til dem, der gerne vil prøve en økologisk og virkelig kvalitets olivenolie. Du kan finde mere om den her:
https://olivenolie.shop/
Ingen kommentarer endnu