Risotto med rejer, ærter og safran
Super lækker risotto, med rejer, limesaft og ærter, der både kan serveres som forret og hovedret. Denne risotto er både frisk, cremet og sprød, og er du til skaldyr er det lige dig. Giv den et skud – du fortryder ikke!
//Reklame for vores webshop forekommer//
Det skal du bruge til 4 personers hovedret:
300 g risottoris
1,5 l grøntsags- eller grøntsagsboullion
2 dl hvidvin
1 meget finthakket skalotteløg
200 g hel parmesanost
3 dl ærter
1 håndfuld ærteskud
lidt løvstikke
20 tigerrejer
Saften fra 1 lime.
1 g. Safran
salt
3 spsk. smør
Sådan gør du:
Kog din boullion op og sæt til side.
Smelt 1 spsk smør og sauter løgtern ved medium varme, til de er klare men ikke brunet. Tilsæt ris og hvidløg og sorter med et minut.
Tilsæt hvidvin og kog den næsten ind, inden du tilsætter 4 sauceskefulde boullion samt safran. Rør i risottoen, mens risene optager boullionen.
Fremgangsmåden er fremad at tilsætte lidt boullion, rører rundt stille og roligt hele tiden mens risene optage boullionen – og så fremdeles.
Muligvis kommer du ikke til at bruge alt den boullion, du har klargjort, men hellere have lidt i overskud, end at skulle til at koge mere op halvvejs, eller blive nød til at spæde op med vand, hvis du spørger mig.
Det tager ca. 18-20 minutter at få den rette konsistens. Risotto skal være kogt men med en anelse bid, og konsistensen må endelig ikke blive tør, men skal være blød og cremet.
Når du har opnået den ønskede konsistens lynsteger du dine tigerrejer på en varmpande med en lille klat smør, så de er klar.
Herefter tilsætter du ærter, limesaft og 50 g fintrevet parmesan samt 2 spsk. smør, som du rører i risottoen.
Server straks i varme, dybe tallerkner, anrettet med rejer, løvstikke og friske ærteskud samt friskrevet parmesan på toppen.
Tip: Vi anbefaler vores skønne hvidvin White Mül til risotto.
Retten smager også dejligt uden safran, hvis man ikke lige er til det.
Velbekomme!
Du finder bl.a. kvalitets risottoris i vores webshop www.vinoweekends.dk
Ingen kommentarer endnu