Svampefyldte ravioli med rosmarinsmør

Risotto med trøffel

Risotto er bare en vildt lækker forret eller hovedret, og kan varieres i det uendelige. Nogle mennesker er bange for at kaste sig ud i det, men prøv det nu endelig, for det er slået ikke vanskeligt! Brug en god kvalitets risotto, så er det langt nemmere at undgå en udkogt eller tør omgang.

En cremet, smagfuld risotto med friskrevet trøffel på toppen. Så bliver det næppe mere simpelt, hurtigt eller lækkert.

//Reklame for vores webshop forekommer//

Det skal du bruge:

300 g risottoris

1,5 l grøntsagsboullion

2 dl hvidvin

1 meget finthakket skalotteløg

evt 1 gren finthakket bladselleri

Friske trøfler

200 g hel parmesanost

salt

3 spsk. smør

Sådan gør du:

Kog din boullion op og sæt til side.

Smelt 1 spsk smør og sauter løg og evt bladselleri ved medium varme, til de er klare men ikke brunet. Tilsæt ris og sorter med et minut.

Tilsæt hvidvin og kog den næsten ind, inden du tilsætter 2 sauceskefulde boullion. Rør i risottoen, mens risene optager boullionen.

Fremgangsmåden er fremad at tilsætte lidt boullion, rører rundt stille og roligt hele tiden mens risene optage boullionen – og så fremdeles.

Muligvis kommer du ikke til at bruge alt den boullion, du har klargjort, men hellere have lidt i overskud, end at skulle til at koge mere op halvvejs, eller blive nød til at spæde op med vand, hvis du spørger mig.

Det tager ca. 18-20 minutter at få den rette konsistens. Risotto skal være kogt men med en anelse bid, og konsistensen må endelig ikke blive tør, men skal være blød og cremet.

Når du har opnået den ønskede konsistens tilsætter du 50 g fintrevet parmesan og 2 spsk. smør, som du rører i risottoen.

Server straks i varme, dybe tallerkner med friskrevet parmesan og trøffel på toppen.

Velbekomme!

Du finder kvalitets risottoris og trøfler i vores webshop www.vinoweekends.dk

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Svampefyldte ravioli med rosmarinsmør