Guacamole ala vinoweekends

Jordskokkesuppe med jordskokkechips

 


Jordskokkesuppe smager fantastisk! Vi har valgt at lave en helt simpel version her, for at vise, hvordan man kan lave noget der ligner en million, men både er billigt og nemt. Denne er SMUK og fløjlsblød med knas på toppen. Og den går både som forret, hovedret eller frokost.

(Når du har anskaffet dig jordskokker, har du måske lyst til også at prøve en sprød salat, som du finder opskrift på lige HER.)

Det skal du bruge til 4 personer. (6-7 personer ved forret):

Suppe:

500 g jordskokker

200 g kartofler

2 skalotteløg (og har du ikke det, kan de almindelige zittauerløg altså også bruges.)

1 fed hvidløg

2 dl hvidvin

1 liter grøntsags- eller hønseboullion. (Boullion på terning er ok.)

4-5 kviste frisk timian eller 1 tsk tørret.

1/2 citron

1 dl olivenolie

salt og peber

evt 1 dl fløde

Jordskokkechips:

200 g jordskokker

6 dl raps- eller solsikkeolie

salt

Endvidere:

1 æble

lidt citronsaft

lidt brøndkarse eller/og ærteskud

evt. Ristet bacon

evt. usprøjtede Blomsterhoveder fra forglemmigej-blomsten eller andre spiselige blomster il pynt.

Sådan gør du:

Suppe:

Skræld kartofler og jordskokker, og kom dem i koldt vand, så de ikke bliver brune.(Jordskokker skræller man faktisk nemmest, ved at skrabe med med en teske… prøv det!)

Skær kartofler, jordskokker , løg og hvidløg i tern, og svits dem let i olivenolie.

Tilsæt hvidvin, boullion og timian, og lad det koge i ca 1/2 time, til kartoflerne er møre.

(Imens laver du jordskokkechips.)

Blend suppen. Hvis du har friske stængler timian i, fisker du dem op først.

Kom fløde i, hvis du ønsker det, og lad det småboble et par minutter.

Smag til med salt, peber og citronsaft. Lad suppen holde varmen på kogepladen, til du er klar til servering.

Jordskokkechips:

Skær jordskokker ud i meget tynde skiver på et rivejern eller et mandolinjern, og kom dem direkte i en skål med koldt vand, så de ikke bliver misfarvede.

Varm olien op i en gryde. (Eller brug en frituregryde)

Tag jordskokkeskiverne op i små portioner, dup dem tørre i et viskestykke og frituresteg dem i olien til de er let gyldne. (Pas på de ikke får for meget, for så bliver de bitre… Derfor kan det være en god ide, liiige at smage dem til løbende… ja det er ærgerligt, men nogen skal jo gøre det sure arbejde….) Tag dem op på fedtsugende papir, og drys med lidt salt.

Anretning:

Varm dybe tallerkner i ovnen ved 100 grader. Skær æblet i små tern, og kom dem i koldt vand tilsat lidt citronsaft, så de ikke bliver brune.

Hæld suppen op i tallerknerne og top op med æbler, jordskokkechips, ærte- og/eller brøndkarse og evt. bacon. Pynt med blomsterhoveder fra forglemmigej, hvis du er så heldig at have adgang til sådan nogen.

Server omgående da det smager bedst, hvis æblerne ikke bliver gennemvarme og jordskokkechipsene forbliver sprøde!

Tip: Jordskokkesuppe kan også serveres med letstegte kammuslinger eller dampet torsk anrettet på toppen. Du kan skifte brøndkarse og ærteskud ud med alm karse, hvis du bedre kan lide det. Og hvidvin kan skiftes ud med boullion samt 1/2 dl hvidvinseddike.

En anden nem og lækker suppe, du både kan bruge sim forret og hovedret, finder du HER.

Rigtig god appetit folkens!

 

Ingen kommentarer endnu

Hvis du kan lide, hvad du ser, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Her er du velkommen til at skrive til os

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Guacamole ala vinoweekends