Pimp din købe-bearnaise

Harissa kylling med couscous

 


Vi kan rigtig godt lide krydret mad. Og som jeg har skrevet om tidligere, så er vi ikke liiiige så gode til det der med både at jonglere med madlavning og hyglig underholdning af gæster samtidig! Derfor er vi mega fan af retter, hvor man kan tilberede det meste, inden gæsterne kommer!

Her får du opskriften på saftig, mør kylling med spark på smagen, serveret med en frisk og fyldig couscussalat og youghurtdip.

Retten er nem at lave, og du kan forberede det meste i god tid, eller dagen forinden. Og så kan du bruge både hele kyllinger eller kyllingestykker, som f.eks. kyllingelår. Super lækkert!

Og selvfølgelig har vi også et forslag til en vegetarisk variant: 

//Reklame for vores webshop forekommer//

Det skal du bruge til 4 personer: 

Harissa marineret kylling:

1 hel kylling eller 4 stykker kylling

3 dl græsk youghurt 2 %

2 spsk harissa krydderi (3 hvis du kan li’ det stærkt)

1 tsk salt.

Vegetarmodel:

4 skiver aubergine af 1,5 cm tykkelse

4-8 skiver squash af 1,5 cm tykkelse

1 spsk harissakrydderi

2 dl græsk youghurt 2 %

2 tsk salt

Couscous salat:

2 dl couscous

4 dl kogende vand

2 dl tomater i små tern

2 dl agurk i små tern

1 dl finthakket, bredbladet persille

dressing til couscous salat: 

1/2 dl god olivenolie

1 tsk salt

1 tsk pebermix

saften fra 1 moden lime

1 tsk acasiehonning eller sukrin sirup

1 rød chili i bittesmå tern

1 presset fed hvidløg

2 spsk hakket frisk koriander

1 spsk hakket frisk mynte

Du springer bare koriander og mynte over, hvis de ikke lige er dig! 

Endvidere: 

græsk youghurt

evt fladbrød

evt finthakket krydderurter til pynt

Du kan finde Harissa krydderi, flere forskellige kvalitetsolier samt 2 varianter af pebermix i vores webshop.

Sådan gør du: 

Harissamarinerede grøntsager til vegetarmodel:

Drys skiverne af squash og aubergine med salt på begge sider, og lad salten trække væske ud af grøntsagerne i 30-40 minutter.

Hæld væden fra og dup grøntsagerne tørre.

Bland græsk youghurt med harissa og kom grøntsagerne i. Lad det trække nogle timer eller natten over overdækket og på køl.

Kom aubergine og squash i en forvarmet ovn Med marinaden godt smurt på i ca 20 minutter ved 185 grader, og server straks, når de er gyldne og møre.

Grunden til der skal mindre krydderi i grøntsagsmarinaden end kyllingemarinaden er, grøntsagerne simpelthen suuuger krydderierne til sig!

Harissamarineret kylling:

En hel kylling rengøres, befries for det yderste af vingespidserne og gumpen og deles i 4 eller flere stykker.

Græsk youghurt, harissakrydderi og 1 tsk salt blandes godt og kyllingen vendes rundt i youghurtmarinaden. Stilles overdækket og på køl i minimum 3 timer og gerne natten over.

Læg kylling med marinade i et ovnfast fad, og steg det i en forvarmet ovn ved 185 grader i 45 minutter. Skru herefter op på 200 grader i Ca 10-15 minutter, så der bliver lidt sprødhed på toppen. Server straks.

Couscous salat: 

Kom couscous op i en skål og overhæld med kogende vand. Lad det trække i 10 minutter og herefter køle af. Rør i det ind i mellem det køler af. Dette kan sagtens gøres flere timer i forvejen eller dagen før, man skal bruge det!

Pisk alle ingredienser til dressingen sammen.

Når din couscous er kølet af, blander du dressingen i lidt af gangen under grundig omrøring.

Herefter tilsætter du tomaterne, agurketern og det hakkede persille. Smag til med salt og så er den klar til at spise! 😋

Servering: 

Servér græsk youghurt og evt. fladbrød til. Pynt med hakkede krydderurter.

Tip: En rest couscous salat er fremragende på madpakken næste dag. Evt med en rest plukket kylling vendt i! 

Velbekomme! 💃🏼🔥🕺🏿

 

 

 

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Pimp din købe-bearnaise