Små surdejspizzaer med kartoffel, gedeost og figen
Kombien knold-figen-ged kan bare noget!! Og pizza er jo altid lækkert. Vi kan godt lide, når en opskrift kan ændre form og indhold alt efter situationen, og denne kan man lave i små lækre forrets/appetizers stilen, eller som stor firkantet familiemåltid.
Reklame for vores webshop forekommer
Det skal du bruge til 4 personer:
1 portion pizzadej med surdej (finder du HER.)
2 kartofler i ultratynde skiver
4 figner
12-16 valnødder
1/2 rulle Soignon gedeostrulle.
lidt god olivenolie
1 frisk mozzerella
1/2 rødløg i tynde ringe
lidt rosmarinsirup eller akaciehonning (Du finder rosmarinsirup i vores Webshop)
lidt flagesalt
friskkværnet peber
1 håndfuld oregano (evt oreganoblomster)
Evt lidt skovsyre til pynt
Sådan gør du:
Riv tynde skiver kartoffel og kom dem i iskoldt vandbad indtil du skal bruge dem, så de ikke bliver brune. Dup dem tørre i et rent viskestykke inden du kommer dem på pizzaen.
Form/tryk små, tynde pizzabunde ud med fingrene og dryp lidt god olivenolie på. Drys lidt revet frisk mozzerella på og læg kartoffelskiver ovenpå. De må ikke overlappe hinanden, for så når de ikke at bage møre.
Til sidst lægger du 2-3 tynde skiver gedeost og nogle få ringe rødpeber på. Drys med peber.
Smid dem på grillen på en forvarmet pizzasten, og bag dem gylne med sprød bund.
Anretning:
Skær fignerne i både og læg dem på de nybagte pizzaer. Dryp med akaciehonning og drys med flagesalt og frisk oregano/blomster. Pynt evt med frisk skovsyre.
Servér straks!
Tip:Er du ikke så komfortabel med gedeost, så kan du undlade det eller skifte den ud med lidt mascarpone.
Hvis du skal lave en lidt hurtigere appetizers, så rul bunden ud til en stor, firkantet pizza. Ved servering skærer du den ud i små firkantet og lægger en figenbåd-eller skive på.
Nedenstående billede er surdejspizza med henholdsvis pepperoni, rødløg/crenefraice og sød kartoffel, der er skåret festligt ud dom appetizers til et glas rosé nuit Blanche.
Rigtig god fornøjelse! 😋✨
Ingen kommentarer endnu