Smørstegt bruschetta med tomat, trøffel og glaze

Pasta Penne med cremet svampe flødesauce og trøffel.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Reklame for vores webshop forekommer.

Pasta Penne med sindssyg cremet svampesauce, trøffel, oksekød, bacon og masser af parmesan! Mums filibaba siger jeg bare. En simreret du med fordel kan lave dagen i forvejen, da den kun bliver bedre, af at stå og trække smag på køl til dagen efter!

Den kan nemt konventernes til en meget smagsfuld vegetarret fuld af umami, ved blot at undlade kødet, doble op på svampene og vælge grøntsagsfond.

Prikken over i´et er at bruge en rigtig italiensk kvalitetspasta. Har du først smagt forskellen, ved du, hvad jeg snakker om. 😁

Til denne ret anbefaler vi at drikke en kraftig rødvin til som vores  Lamarossa eller Ripasso

Det skal du bruge til 4 personer:

350 g penne – du finder italiensk kvalitets penne Her

200-250 g skært oksekød – gerne endestykker fra oksemørbrad

100 g bacon

2 rødløg i bittesmå tern

2 fed hvidløg i bittesmå tern

250 g svampe

5 spsk god olie – vi har flere kvalitetsolier Her

5 dl rødvin

5 dl oksefond (Alt efter hvor fanatisk man er, kan man godt bruge en terning 😉)

100 g tomatpassata (svarer til 1/2 tube)

1 spsk. rød pesto – du finder en virkelig drøj Her

1 spsk. onkels pebermix – du finder det Her

1/4 fløde

salt.

Masser af friskrevet parmesan

Et glas hele sommertrøfler – du finder dem Her

 

Sådan gør du: 

Hak halvdelen af champignonerne fint. Bland dit røde pestokrydderi med 1/2 tsk vand og herefter 1/2 spsk god olie.

Svits kød og bacon. Tilsæt peber og grøntsager og svits dette med et minut.

Hæld rødvinen på. Kog ind ved medio varme i ca 10 minutter og tilsæt så oksefond, rød pesto, salt og tomatpassata.

Nu skal kødsaucen stå og hygge sig småboblende ved svag varme i ca 2 timer. Halvvejs hælder du fløden på. Husk at rør i den med mellemrum.

Saucen skal reducere, så den bliver cremet.

Skær resten af svampene i skiver og rist dem på en pande.

Kog pastaen efter anvisning på pakken til den er al dente. Er den færdig længe før saucen, hælder du kogevandet fra, men gemmer det. Er din pasta færdig samtidig med saucen, lader du den blive i kogevandet, men tager det fra varmen.

Ved servering tager du pastaen direkte fra kogevandet og op i gryden med sauce med en gaffel eller en pastaske. (Sidstnævnte kan anbefales..)  Det vand der hænger ved pastaen er med til at gøre saucen cremet, pga stivelsen fra pastaen. (Yes sir! Smart!)

Eller du vender pastaen rundt i saucen og tilsætter lidt af kogevandet, hvis den mangler cremethed.

Server med ristede svampe og masser friskrevet sommertrøffel og parmesan på toppen. Man kan evt. lade sine gæster selv rive det over deres servering.

Servér evt. et lækkert brød, bruchetta eller en lækker salat til.

F.eks. Trio Tomatsalat eller Bruchetta med tomat, trøffel og glaze

Tip: Denne sauce kan du med fordel lave en stor portion af, og fryse ned i mindre portioner til hurtig og lækker weekend-mad.

Velbekomme!

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Smørstegt bruschetta med tomat, trøffel og glaze