Trio Tomatsalat
En hjemme hos os har et misbrug.. et tomatmisbrug! Helt og aldeles nådesløst afhængig af tomater! Hver dag skal der være tomater og helst morgen, middag og aften! 🔴🔴🔴
Derfor er der tomater i rigtig mange af vores retter.. og denne trio tomatsalat gør jo særligt lykke hos dem, der synes, tomater er det bedste i Verden.
Som tilbehør til andre retter skal du til 4 personer bruge:
Syltede tomater og rødløg:
1 lille rødløg i tynde ringe
150 g små tomater i halve
3 dl lagereddike
1,5 dl sukker
2 laurbærblade
1 spsk salt
Langtidsbagte tomater:
150 g Små tomater i halve
1 tsk sukker
1 tsk peber
1 tsk salt
lidt olivenolie
Endvidere:
1 håndfuld frisk basilikum
150 g små tomater i halve
saften fra 1/2 lime
salt
peber
Sådan gør du:
Syltede tomater og løg:
Kog eddike op med sukker, salt og laurbærblade. Når sukkeret et opløst, kommer du løgringe og tomater i en skål eller glas og hælder lagen over. Dæk til med husholdningsfilm eller låg og sæt det i køleskabet mindst 3 timer – gerne til næste dag.
Langtidsbagte tomater:
De halverede tomater lægges på en bageplade med bagepapir, og dryppes med olievenolie samt drysses med salt, peber og sukker.
Du bager dem 2 timer ved 100 grader i midten af ovnen, og lader dem køle helt af, før de blandes med de øvrige.
Servering:
Bland alle 3 slags tomater med basilikum og løgene, og dryp med limesaft. Smag til med salt og peber.
Som du kan se, kan den pifte en omgang frikadunser med kartoffelsalat GEVALDIGT op! 👍
Rigtig god fornøjelse 🍽🔴
Ingen kommentarer endnu