Gyros a la vinoweekends (også vegetarmodel😉)

Trio Tomatsalat

En hjemme hos os har et misbrug.. et tomatmisbrug! Helt og aldeles nådesløst afhængig af tomater! Hver dag skal der være tomater og helst morgen, middag og aften! 🔴🔴🔴
Derfor er der tomater i rigtig mange af vores retter.. og denne trio tomatsalat gør jo særligt lykke hos dem, der synes, tomater er det bedste i Verden.

Som tilbehør til andre retter skal du til 4 personer bruge:

Syltede tomater og rødløg: 

1 lille rødløg i tynde ringe

150 g små tomater i halve

3 dl lagereddike

1,5 dl sukker

2 laurbærblade

1 spsk salt

Langtidsbagte tomater:

150 g Små tomater i halve

1 tsk sukker

1 tsk peber

1 tsk salt

lidt olivenolie

Endvidere: 

1 håndfuld frisk basilikum

150 g små tomater i halve

saften fra 1/2 lime

salt

peber

Sådan gør du: 

Syltede tomater og løg:

Kog eddike op med sukker, salt og laurbærblade. Når sukkeret et opløst, kommer du løgringe og tomater i en skål eller glas og hælder lagen over. Dæk til med husholdningsfilm eller låg og sæt det i køleskabet mindst 3 timer – gerne til næste dag.

Langtidsbagte tomater: 

De halverede tomater lægges på en bageplade med bagepapir, og dryppes med olievenolie samt drysses med salt, peber og sukker.
Du bager dem 2 timer ved 100 grader i midten af ovnen, og lader dem køle helt af, før de blandes med de øvrige.

Servering: 

Bland alle 3 slags tomater med basilikum og løgene, og dryp med limesaft. Smag til med salt og peber.

Som du kan se, kan den pifte en omgang frikadunser med kartoffelsalat GEVALDIGT op! 👍

Rigtig god fornøjelse 🍽🔴

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Gyros a la vinoweekends (også vegetarmodel😉)