Trio Tomatsalat

Frisk pasta med cremet porresauce, fisk og spidskålssalat sommerstyle


Denne ret kan sagtens laves med både ørred og laks, hvis man har en lystfisker i maven. Det har vi, og derfor er det friskfanget ørred på billedet. 😋
En lækker ret med yderst delikat sauce, der komplimenterer den friske pasta med spinat perfekt. Hertil en frisk, marineret, rød spidskålssalat med sommergrønt.

Det skal du bruge til 4 personer: 

Sauce: 

5 dl madlavningsfløde 5 %

1 porre i tynde skiver

2 forårsløg i tynde ringe

saften fra 1 citron eller 2 lime

4 pasteuriserede æggeblommer

salt

peber

Rød marineret spidskålssalat: 

1 lille rødt Spidskål

1 skalotteløg

saften fra 1 appelsin

1 appelsin i filetter

100 g friske ærter

4 padron peberfrugter (du kan som regel få dem HER. Ellers brug en grøn peberfrugt)

1 grønt æble i tern.

1 tsk salt

1 tsk peber

1 lime i både

Fisk: 

minimum 100 g fersk filet af ørred eller laks pr person

Saften fra 1 appelsin

saften fra 2 limefrugter

25 g smør

1 tsk flagesalt

1 tsk alm salt

1 tsk peber

Endvidere: 

400 g frisk pasta med spinat

Sådan gør du: 

Rød spidskålssalat:
Snit spidskålen i tynde strimler. Kom appelsinsaften i en frysepose sammen med salt, peber og spidskål. Ryst posen grundigt, så marinaden fordeler sig rundt overalt på kålen. Luk posen og stil den køligt mindst en time men rigtig gerne natten over.

Skær appelsinfiletterne i tern og hak skalotteløget fint. Padron pebrene skæres i tynde skiver, og ærterne bælges.

Vend spidskål, appelsintern, skalotteløg og peberfrugtern sammen.

Skær det grønne æble i tern og vend også det i salaten, som anrettes på et fad.

Pynt med limebåde.

Sauce:
De tynde porreskiver svitses kort i lidt olivenolie sammen med 2 tsk friskkværnet pebermix. Tilsæt fløden og kog op ved svag varme. Lad saucen småboble 1/2 time. Tag af varmen og pisk æggeblommer, citrussaft og fintsnittet forårsløg i. Smag til med salt.

Fisk og pasta: 
Kog pastaen efter anvisning på pakken.

Kom saften fra appelsin og lime i et ildfast fad sammen med salt, peber og Smeltet smør.

Læg din fisk ovenpå citruss- smørblandingen med skindsiden op. Øs væden op over fisken, og drys med flagesalt.

Sæt fisken i en forvarmet ovn på 185 grader i 12-15 minutter. Øs væde fra fadet over fisken et par gange.

Servering:
Tag skindet af din fisk og vend pastaen rundt i saucen. Anret på fade eller tallerkner med salaten ved siden  af. Spidskålssalat farver nemlig hurtigt saucen. 😉😉

Bon appetit!

 

Ingen kommentarer endnu

Hvis du kan lide, hvad du ser, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Her er du velkommen til at skrive til os

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Trio Tomatsalat