Salat med brødcroutoner og appelsindressing
Vi spiser rigtig meget salat. Og i vores optik skal en salat både se indbydende ud og smage af meget. Man skal ikke være bange for at bruge godt med salt og peber i sine dressinger. Det får det bedste frem i alle de fine grøntssagssmage.
Denne blandede salat er herlig krydret og kan både serveres som selvstændig ret og som tilbehør. Når man anretter sin salat på et stort fad, gør det bare noget for helhedsindtrykket. Vi synes i hvert fald det præsentere sig rigtig flot.
Hvis du holder af salater med brødcroutoner, har du måske også lyst til at se opskriften på Brødsalat
Det skal du bruge til 4 personer:
1 pose blandet salat (skyllet og klar varianten er klart vores favorit, hvis der ikke er noget hjemmedyrket i haven. )
4 champignon i tynde skiver
1/2 glas grønne oliven uden sten
1/2 agurk i halve skiver
12-14 små tomater
1 gul peberfrugt i tynde stænger
3 spsk pistacienødder
Brødcroutoner:
3 skiver lyst brød i tern a 1×1 cm
lidt olivenolie
1 fed hvidløg
Syltede skalotteløg:
1 skalotteløg i tynde ringe
1 dl lagereddike
3/4 dl sukker
1 tsk salt
2 tsk peber
Dressing:
saften fra 1/2 appelsin
saften fra 1/2 lime
2 spsk god olivenolie
1 1/2 tsk salt
2 tsk friskkværnet pebermix
Sådan gør du:
syltede skalotteløg:
Bland eddike, sukker, salt og peber til sukkeret er opløst i eddiken.
Kom løgene i og lad dem trække en times tid.
Skalotteløgene har en mildere og mere raffineret smag end rødløg – synes vi. Når de kun trækker en time bibeholder de bid men får stadig den dejlige syltede smag.
Brødcroutoner:
Rist brødternene i lidt olivenolie, til de bliver sprøde. Pres et fed hvidløg ned i og fordel grundigt. Lad kun hvidløget stege med i et minuts tid. Hvis hvidløg bliver ristet for meget, får de en branket smag, og det vil de fleste nok helst være fri for…
Køl af.
Dressing:
Rør alle ingredienser grundigt sammen.
Servering:
Anret alle grøntsagerne pænt på et fad. Læg salaten nederst. Top med pistacienødder og syltede skalotteløg. Hæld dressingen over og pynt med brødcroutoner og evt karseblomster eller andre spiselige blomster.
Tip: Du kan lave brødcroutoner i forvejen, og opbevare dem i en tætsluttende beholder en uges tid.
Velbekomme!
Reklame: vi er blevet meget glade for at bruge olivenolie fra olivenolie.shop som du kan læse mere om Her
Ingen kommentarer endnu