Sommersalat med asparges og kartofler

Vegetarburger med sød kartoffel og 3 slags løg

 

Med denne yummi vegetarburger vil selv den mest inkarnerede kødspiser ikke mangle noget som helst! Den er så smagfuldt, sprød, blød og saftig. Fuld af umami und alles… Og så kan du lave en del et par dage i forvejen.  😎

Det skal du bruge til 4 personer: 

1 stor sød kartoffel (ca 500 g)

1/2 squash

1 rå løg i tynde skiver (rødløg eller skalotte)

blandet salat (hurra for den skyllede og spiseklar på pose! 🤓)

8-10 små tomater i halve

4 briocheboller

salt

peber

olivenolie

syltede rødløg: 

2 rødløg i tynde skiver

2 dl lagereddike

1/2 dl sukker

1 tsk peber

2 tsk salt

hjemmegjorte ristede løg:

2 løg i skiver af ca 5 mm (alm zittauerløg eller rødløg)

1 dl hvedemel

3 tsk salt

2 tsk peber

5 dl rapsolie

1/2 tsk sukker

ricotta-peberfrugt dressing:

1/2 bøtte ricotta

1 stor, rød peberfrugt

1 fed presset hvidløg

saften fra 1/2 citron

2 spsk sød chilisauce

salt og peber.

Sådan gør du:

Skræl den søde kartoffel, og skær i skiver af 1 1/2 cm tykkelse. Pensel med olivenolie og kryder med salt og peber. Bages i ovnen ved 180 grader, til de er bløde og tager lidt farve. Det tager ca 12-15 minutter.

Squashen skæres i skiver på ca 1/2 cm tykkelse. Pensles med olivenolie og krydres med salt og peber. Bages med i ovnen sammen med de søde kartofler ca 8-10 minutter, til de tager farve. Hvis de skal være voldsomt flotte, så grill dem i stedet på grillen eller en grillpande, så de får det smukke stribede mønster… 🧐😉

 Ricottac-peberfrugt dressingen 

kan du med fordel lave en dag eller 2 i forvejen. Den bliver kun bedre af at trække.

Halver peberfrugten og bag den i ovnen ved 180 grader, til den tager lidt farve men uden at blive sort. Køl af. Skær i mindre stykker.

Blend alle ingredienser og smag til med salt og peber.

Hvis du ikke skal bruge den med det samme, så kom den i en tætsluttende bøtte eller frysepose, og sæt den i køleskabet.

De syltede rødløg 

kan også med fordel laves i forvejen. De har godt af at stå og træde 2-3 dage, men kan i en hurtig vending også bruges efter 2 timer.

Bland alle ingredienser pånær rødløg godt, så salt og sukker opløses i eddiken. Vend rødløgene i. Rør i dem ind imellem, til de bliver bløde, og alle ligger nede i eddikkelagen. Hvis du laver dem i forvejen, så sæt dem i køleskabet i et tætlukkende glas, bøtte eller lignende. (Ellers kommer alt andet i køleskabet også til at få en “herlig smag af eddikke… 😏)

Hjemmegjorte ristede løg

smager fuldstændig fantastisk, er nemme og lave og bare 1000 gange bedre, end dem man køber på pose…

Bland mel, salt og peber i en frysepose eller en stor skål. Kom løgskiverne i og ryst posen eller bland grundigt rundt i skålen, så melen sætter sig overalt på løgene.

Varm olien op på en pande og rist løgene (uden det løse mel i posen/skålen) ved medium varme, til de er sprøde og lysebrune. Drys med sukker. Læg på fedtsugende papir.

Sådan samles burgeren: 

Halver briochebollerne og rist dem på en grillpande eller i ovnen på både top, bund og skærefladen. At riste dem på skærefladen gør bare lige det sidste, der sætter prikken over i’et.

Anret ved at smører bollen med en god Mayo, og kom alle de øvrige dele på. Slut af med de ristede løg, så de ikke bliver bløde med det samme af dressingen.

Så er der kun tilbage at sige: Til fadet folkens!! 😃

(Skulle sige fra en der tror han dør af vegetarmad, den også smagte godt, med en rosa hakkebøf sneget ind i midten af det hele…. 🙄)

 

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Sommersalat med asparges og kartofler