Tomatsalat med krydret feta.

Grillede Frikadellespyd med tzatziki

 

Reklame for vores webshop forekommer.

Grillede frikadellespyd med tzatziki er en dejlig populær ret hos både store og små. En dejlig variation af de gode “mormorfrikadeller” hvor det er oplagt at sende et par kolde grillspyd med i madpakkerne dagen efter.

Lige til notat, så er det en VIRKELIG GOD IDE, at lade grillspyd i træ trække vand MINIMUM i en time inden de ryger på grillen… Nogen troede nogen var lidt safe, og sprang let og elefant over de 45 minutter af vandplaskeriet… og se nu lige, hvordan DET gik!! 😂😂

En fordel ved at grille frikadellespyd er, du slippet for delledunsten i heeele hytten! Hurraaaa!!!

Det skal du bruge til 4 personer:

Frikadelle spyd:

500 g hakket kalv/flæsk

1 æg

1 fintrevet løg ( eller most til ukendelighed i minihakkeren)

1 tsk salt

2 tsk pebermix

3/4 dl rasp

10 spyd

Evt. Lidt fløde/mælk

evt. Lidt rapsolie til at smøre grillristen med

Tzatziki på den virkelige nemme og smagsfulde måde:

5 dl græsk youghurt

4-5 spsk. aioli krydderimix – som du finder i vores shop Her

1 tsk. Salt

1 stor agurk

3 – 4 spsk. rigtig god olivenolie – den finder du også i vores shop Her

Sådan gør du:

Grillede frikadellespyd

Sæt trægrillspyd i blød i rigeligt vand minimum 1 time!

Bland alle ingredienser godt og grundig sammen. Herefter skal farsen stå tildækket 30 minutter, så raspen kan suge væsken, og frasen bliver god at arbejde med. Synes du den er blevet lidt for fast, kan du spæde op med lidt fløde eller mælk. Er den for lind tilsætter du lidt mere rasp.

Fordel farsen på 10 spyd og tryk den fast. Du skal ikke gå i panik hvis det virker lidt ustabilt. Det skal nok blive godt, når først de er på grillen!

Grill dine spyd ved medium/svag varme, så de bliver pænt brune indeni og gennemstegte.  Vend dem ind i mellem.

Når farsen virker fast, når du trykker på den, kan du lige teste en, om de er færdige.

 

Tzatziki:

Riv agurken groft og tryk overskydende saft ud af den. Kom den i en skål sammen med græsk youghurt, aiolikrydderimix og salt, og vend det hele meget grundigt rundt. Lad tzatzikien herefter trække overdækket og på køl i en times tid.

Når du servere, drypper du 3-4 spsk. rigtig god olivenolie over og så er der den lækreste tzatziki klar.

 

Servering:

Server de varme grillspyd med rigeligt tzatziki, brød eller kartofler og gerne en lækker salat. Jeg anbefaler at prøve denne nemme og super hurtige tomatsalat til:

Tomatsalat med krydret feta

 

 

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Tomatsalat med krydret feta.