Wraps med confiteret and i sprød salat og jordbærvinaigrette

Rabarbertærter


Man er vel næppe i tvivl, efter at have set billedet…. Men altså vores bageengel har været i gang!! Og de er her små lækkerbiskner af rabarbertærter, er jo sindssygt smukke. Men det er ikke det værste… Det værste er; DE SMAGER OUTSTANDING AMAZING!

De feder helt sikkert! Det rodede i køkkenet! Der er flere elementer man skal igennem fremfor en simpel muffin!

Meeeeen; DE ER DET HELE VÆRD! 😋😋

Tak for kage, siger jeg bare!

 

Det skal du bruge: (6 små tærter, eller en stor)

Mørdej:

225 g hvedemel

90 g flormelis

120 g koldt smør

1 nip salt

1 æg

1 vaniljestang

Pistacie mazarin:

100 g marcipan

100 g rørsukker

100 g blødt smør

2 æg

50 g pistacienødder

1 nip salt

Rabarberkompot:

150 g rabarber, skåret i skiver

40 g sukker

2 spsk citronsaft

Citronmarengs:

60 g pasteuriseret æggehvider

60 g sukker

60 g flormelis

3 spsk citronsaft

Endvidere:

6 små tærteforme ca. 8 cm i diam. (Eller en stor tærteform)

lidt appelsin-tagetes til pynt.

Sådan gør du:

Mørdej: Skrab kornene ud ad vaniljestangen. Bland hvedemel, flormelis, salt og vaniljekorn sammen i en skål. Tilsæt smørret og smuldr det hele sammmen. Tilsæt æg og salt. Ælt det sammen. Stop så snart dejen er ensartet.

Kom dejen i køleskabet i mindst 1/2 time.

Rabarberkompot: kom rabarber, sukker og citronsaft i en gryde og bring det i kog. Skru ned på middel varme og lad kompotten simre under låg i 8-10 minutter eller til rabarberne er møre.

Stil rabarberkompotten på kål til den er helt kold.

Pistacie mazarin: Blend Pistacienødderne fint i en minihakker. Ælt marcipan og sukker sammen i en skål, tilsæt smør og pisk det med en håndmixer. Pisk æggene i et ad gangen. Tilsæt salt og pistacie, og vend det hele sammen til en ensartet masse.

Stil Pistacie mazarinen ved stuetemperatur indtil den skal bruges.

Rul mørdejen ud til en tykkelse på ca 3-4 mm i en anelse mel. Udstik 6 cirkler, som er lidt større end dine tærteforme. Smør formene meget let med lidt smør eller smagsneutral olie så du er sikker på at dejen ikke sætter sig fast.

Beklæd forsigtigt hver tærteform med en dejcirkel, fjern evt. overskydende dej.  Fyld formene halvt op med Pistacie mazarin, kom en spsk. rabarberkompot i midten af tærterne.

Bag de små tærter i midten af ovne ved 180˚ varmluft i 18-20 min. Når tærterne er kølet af befries de fra formene.

Citronmarengs: pisk æggehviderne stive med en håndmixer, tilsæt sukker og pisk til alt sukkeret er opløst. Tilsæt flormelis og citronsaft og pisk det til en sej marengs.

Kom marengsen i en sprøjtepose med en rund tylle. Sprøjt små marengstoppe oven på de afkølede tærter. Flamber evt. toppen af marengsen med en bunsenbrænder. Pynt tærterne med med appelsin-tagetes.

Velbekomme!

 

 

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Wraps med confiteret and i sprød salat og jordbærvinaigrette