Burger mexicansk style

Flødebollestænger

 


En lækker lille flødebollestang, der kan afslutte en skøn middag, ledsaget af en dejlig kop kaffe! 😋😋

Det skal du bruge:

vaniljeskum:

120 g sukker

35 g vand

55 g glukosesirup

10 g sukker

70 g pasteuriserede æggehvider

 

Nøddebunde:

55 g flormelis

110 g koldt smør i tern

190 g hvedemel

25 g vand

1/2 vaniljestang (eller 1 tsk. Vaniljepasta, vaniljesukker eller vaniljepulver)

20 g hasselnødder

20 g mandler

chokoladeovertræk:

300 g mørk, lys eller hvid chokolade

40 g kakaosmør (behøves ikke men det gør at det er nemmere at dyppe flødebollerne da kakaosmør gør chokoladen mere flydende)

lidt frysetørret hindbær eller krymmel til pynt

 

sådan gør du:

Nøddebunde:

Hak hasselnødder og mandler fint og kom dem op i en skål sammen med hvedemel, flormelis og vanilje.

Kom det kolde smør op i skålen og smuldre det sammen. Når det hele er smuldret sammen kommer du vandet i og ælter det til en ensartet masse. Stop med at ælte så snart din dej er sammenhængene!!.

Stil dejen på køl i mindst 1/2 time. Rul herefter dejen ud i ca. 4 mm tykkelse og skær små rektangler på ca. 7•3 cm.

Bag bundene i ca. 10-12 minutter ved 200˚ almindelig ovn.

vaniljeskum:

Pisk æggehviderne Stive. Tilsæt de 10 g sukker og vanilje og pisk yderligere i ca. 1 minut. Stil til side.

I en lille gryde varmer du 120 g sukker, vand og glukosesirup Op til 118˚ (brug et termometer) når sukkermassen rammer de 118˚ hælder du den I en tynd stråle op i æggehviderne imens du pisker hurtigt (dette Gøres nemmest med en røremaskine men man kan også sagtens bruge en håndmikser) pisk skummet længe Minimum 10-15 minutter til den er helt sej.

Kom skummen i en sprøjtepose (eller frysepose) med En falgfri tyl jeg brugte en tyl på 18 mm. Sprøjt nu skummet ud på de afkølede bunde og stil dem til side.

chokoladeovertræk:

hak 200 g af chokoladen groft og hak de resterende 100 g og kakaosmør fint. Kom de 100 g finthakket chokolade og kakaosmør i en skål og sæt til side.

Smelt nu de 200 g grofthakket chokolade over et vandbad chokoladen skal ramme de 48-50˚(brug et termometer)

når de 200 g er smeltet og er nået de 48-50˚ kommes den over i skålen med de 100 g finthakket chokolade og kakaosmør og lad de to dele smelte naturligt sammen (det kræver lidt tålmodighed). Hvis du ikke kan få alt chokoladen til at smelte kan du stavblende den en smule til der ikke er flere klumper.

Chokoladen skal ende på ca. 32-33˚.

Kom chokoladen op i en skål eller bøtte og dyp flødebollerne en efter en (husk at få chokoladen helt ned på bundene da skummet godt kan udvide sig) drys med lidt frysetørret hindbær eller krymmel imens chokoladen stadig er våd og lad chokoladen tørre.

det chokolade du har tilbage kan du lade størkne og bruge til en anden gang.

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Burger mexicansk style