Marineret Kylling med ristede kartofler på grill samt fetasalat

Konfektkage med kirsebær


Konfektkage der får englene til at synge! 

Hver mundfuld er en fuldendt chokoladeoplevelse, og nydelse. Intens! Hverken mere eller mindre! Sammen med en god kop kaffe har du den perfekte afslutning på en skøn middag.

Skær tynde stykker og server med en rigtig god vanilieis og friske kirsebær, og du har den fuldendte dessert for chokoladlovers!

Opskriften indeholder også en kirsebærsirup der smager fantastisk. Om man vælger den til, kommer an på årstid og om man servere vanilieis til.

Vi synes kombien passer bedst i den kolde tid på året, da smagene af vanilieis og kirsebærsauce muligvis henleder tankerne mod kirsebærsauce (og risalamande..) 😉

Hvis du vil komme nemt om ved kirsebærsirup, så har vi måske Danmarks bedste i vores webshop 😉 Der finder du også en vidunderlig kirsebærkompot, som du både kan bruge i kagen og som tilbehør.

Det skal du bruge:

Syltede kirsebær:

150 g udstenede kirsebær

1/2 citron

1/2 vaniljestang

60 g sukker

2 dl. Vand

chokoladekage:

130 g mørk chokolade

130 g smør

160 g sukker

4 æg

60 g hvedemel

chokolade ganache:

100 g mørk chokolade

1 1/2 dl piskefløde

kirsebær sirup:

lagen fra kirsebærrene

45 g sukker

 

Sådan gør du:

Syltede kirsebær: kom de udstenede kirsebær op i en lille gryde sammen med vand, sukker, vanilje og saften fra citronen. Varm massen op til lige under kogepunktet og lad det simre i 10 minutter. Når det har simret i ti minutter tager du gryden af varmen og lader kirsebærrene stå og trække i lagen til det er helt koldt. sæt til side Til senere.

Chokoladekage: start med at tænde ovnen på 185˚ varmluft. smelt smørret ved lav varme. Hak chokoladen og kom den op til smørret rør til alt chokoladen er smeltet. Sæt til side. I en skål pisker du æg og sukker til en lys og luftig masse (minimum 3 minutter). Pisk nu hvedemelet i æggemassen og derefter smør og chokolade blandingen i. Hæld lagen fra kirsebærerne (husk at gemme lagen, hvis du vil lave kirsebærsirup!!) og vend dem i chokolade dejen. Kom dejen i en springform (ca. 22-23 cm i diameter) Og bag kagen i 20 minutter. Tag kagen ud af ovnen lad den køle lidt af og kom derefter kagen i køleskabet til den er helt kold.

Chokolade ganachehak chokoladen fint og kom den op i en skål. I en lille gryde varmer du fløden op til lige under kogepunkt. Held nu den varme fløde op til chokoladen og lad den stå i 1-2 minutter. Rør herefter i ganachen til alt chokoladen er smeltet. Tag kagen ud af køleskabet og kom den stadig flydende ganache oven på kagen. Stil kagen på køl til den skal spises.

Kirsebær sirup: Kom lagen fra kirsebærrene op i en lille gryde sammen med 45 g sukker. Kog nu videre på lagen i ca. 15 minutter. Kom siruppen i køleskabet til den er helt kold.

Servering: Skær tynde skiver kage og server med en rigtig god vanilieis, friske kirsebær og evt. kirsebærsirup. Server gerne kaffe og måske en lille rom til. 😉

Velbekomme og mums fillibaba! 😜

Tip: Hvis du ikke har tid eller mod på at lave dine syltede kirsebær selv, så køb nogle syltede på glas, og lad dem dryppe rigtig godt af, inden du kommer dem i dejen.

Tip: I forårs- og sommerperioden kan du evt servere en hypenrosesirup til. 

 

Ingen kommentarer endnu

Hvis du kan lide, hvad du ser, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Her er du velkommen til at skrive til os

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Marineret Kylling med ristede kartofler på grill samt fetasalat