Ribsdessert med crumble og vaniliecreme.
Ribsbuskene BUGNER lige nu, og jeg elsker friske ribs! Vi har komponeret denne ribsdessert, som er supernem, hvor man både får det søde og bløde. Det syrlige. Og det knasende. Skøn sommerdessert som heldigvis også kan spises i regnvejr.
En anden skøn sommerdessert finder du her
Det skal du bruge:
Crumble:
60 g rugbrød
30 g mandler
1 tsk agave sirup
Vaniljecreme:
2 stk Pasteuriseret æggeblommer
1 1/2 dl sødmælk
1/2 spsk maizena
1/2 vaniljestang
35 g sukker
Endvidere:
ribs
evt. lidt mynte
Sådan gør du:
Vaniljecreme:
start med at flække vaniljestang på den lange led og skrab kornene ud (gem de tomme vaniljestænger til senere!). Kom vaniljekorn, pasteuriseret æggeblommer og sukker op i en skål og pisk det til en tyk æggesnaps. Tilsæt maizena i æggesnapsen men uden at Piske det ind i massen. Stil til side.
Kom de tomme vaniljestænger op i en lille gryde sammen med mælk og bring det i kog imens du røre. Tag de tomme vaniljestænger op af den varme mælk. Når mælken er lige under kogepunkt kommmer du den op i æggesnapsen samtidig med at du pisker. Kom nu hele massen op i gryden igen og varm det op under kraftig omrøring. Når cremen er tyk og har kogt et par minutter tager du den ad varmen. Kom den varme creme i en bøtte og læg husholdingsfilm helt ned på cremen så der ikke dannes kondens. Stil cremen i køleskabet til den er helt kold.
Crumble:
Start med at smuldre rugbrødet. Kom rugbrødet på en pande og steg det et par minutter. Hak mandlerne groft og kom dem op på panden. Steg rugbrød og mandler til det er sprødt. Til sidt kommer du agave sirup på panden og lader det stege et øjeblik. Tag panden af varmen og kom din crumble i en lufttæt beholder beklædt med bagepapir.
Anretning:
Anret i lag vaniljecreme, crumble og rigeligt med ribs i et flot glas og server med lidt mynte på toppen.
Så nemt var det!! Nu er der bare tilbage at spise mums og velbekomme😋
Ingen kommentarer endnu