Grillsalat med majskolber, nye kartofler og ærteskud.

Kold fiskeanretning med hollandaisedressing

Der er nok andre end os, der har prøvet at have en rest laks eller ørred tilbage. Den kan man nemt forvandle til en vidunderlig let frokost eller forret.

Det skal du bruge til 4 personer: 

Salat:

100g tilberedt, koldt laks eller ørred

100 g krebsehaler

1 håndfuld feldsalat

4 tsk kapers

1 bundt dild

4 spsk pistacienødder

1 glas hvide asparges

1 citron i skiver

Dressing: 

2 pasteuriserede æggeblommer

150 g smør

saften fra 1 citron

salt

hvid peber (sort kan også bruges..)

Evt. 1 spsk cremefraice 9 %

 

Sådan gør du: 

Dressing: 

Smelt smørret. Det må ikke begynde at brune!
Sæt til side og afkøl lidt.

Pisk citronsaft og æggeblommer sammen i en tykbundet gryde over svag varme. Pisk hele tiden!

Når det begynder at tykne en anelse, hælder du forsigtigt LIDT af smørret i og pisker igen grundig, til alt smør er absorberet af ægget. Så igen lidt smør – og du pisker igen som en sindsyg – og sådan fortsætter du, til du har brugt alt det klare smør i gryden, og din arm syrer af alt den piskning! 😅😂💪💪💪
(Tilbage i smørgryden er noget smør, der er lysere i farven. Det kassere du)

Køl hollandaisen helt af. Dressingen skal være lidt tyndere og lidt mere syrlig end en ordinær hollandaisesauce, så tilsæt evt lidt ekstra citronsaft og en spsk cremefraice 9 %

Fiske- og skalddyrsanretningen: 

Pluk fisken i mindre stykker og anret den i flotte glas sammen med feldsalat, krebs, hvide asparges i mundrette stykker, kapers, pistacienødder (uden skal!) og Dild.

Hæld lidt hollandaisedressing over og kom resten i en skål og server ved siden af.
Pynt med lidt dild, kapers og pistacienødder.

Knald et par citronskiver på kanten og server.
Mums filibaba og velbekomme! 🍋

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Grillsalat med majskolber, nye kartofler og ærteskud.