Stegt hornfisk med kold hollandaisecreme og urter.

Mexicansk chimichanga

Denne mexicanske chimichanga med salsa og guacamole, kan både laves vegetarisk og/eller med kød. En ret, hvor det er let, at tage hensyn til alles præferencer, uden at skulle lave flere forskellige retter! Jubiiiii!! For i vores famile er der både vegetarer, OG folk, der tror de dør, hvis de ikke får kød hver dag.👍😅 Og så er de både en fryd for øjet, næsen og munden! På alle måder et fantastisk måltid fyldt med masser af grøntsager og smag.

Prøv evt at servere margeritas til. Det finder du en opskrift på lige her.

Du skal til 6 personer bruge:

Fyld til chimichanga:

2 gulerødder revet groft (3 hvis du kun skal lave vegetarisk)

1 porre i tynde skiver

1 rødløg i små tern (2 hvis du kun skal lave vegetarisk)

1/2 squash i små tern (1 hvis du kun skal lave vegetarisk)

1 grøn peberfrugt i små tern

1 lime

1 dåse brune eller sorte bønner

1 dåse hakkede, flåede tomater

3 spsk spidskummen..

2 spsk paprika

2 tsk pebermix

salt

1 dl olivenolie

1 kylling (som du selvfølgelig springer over til rent vegetarisk)

 

Salsa:

1 gul peberfrugt

1 rød peberfrugt

500 g tomater

1 rødløg

1 rød chili (2 hvis du kan lide det rigtig stærkt 🌶🌶)

1 stort fed hvidløg

1 lime

3/4 dl olivenolie

salt

peber

3 spsk hakket/klippet koriander. (Her skilles vandene jo.. enten elsker eller hader man bare koriander! Det kan undlades eller du kan nøjes med mindre..)

Guacamole:

3-4 modne avokadoer (vi elsker det og skal bruge en stor portion..) (HER  finder du tricket til at spotte den perfekte avokado!)

1 lime

1 spsk sød chilisauce

1 fed hvidløg

salt

peber (evt Hvidt, hvis man synes det er pænest)

koriander

3 spsk creme fraiche (både 9 og 18 % kan bruges)

I øvrigt:

6 tortillas

2 friske mozzarella

5 dl smagsneutral olie

sorte oliven

cremefraice

majs

100 g smør

koriander

bredbladet persille

 

Sådan gør du:

Hvis du kun skal lave vegetarisk chimichanga, springer du ned til næste afsnit. * Hvis du skal lave chimichanga med kylling starter du med at gøre kyllingen ren, og koge den i ca 1 time i letsaltet vand, til kødet er mørt og let slipper benet.

(Tip: du kan evt tilsætte kyllingegryden er par gulerødder, porre og løg i tern, for så har du bagefter også en suppe, du kan bruge til en omgang hønsekødssuppe med mel- og kødboller. Der sier du de udkogte grøntsager fra, og lader nye, tynde skiver af porre og små tern af gulerødder, kartofler og evt pastinak koge med nogle minutter inden servering. )

Tilbage til grøntsagsfyld til chimichanga * Alle grøntsager svitses ved medium varme i olivenolie, til de bliver bløde og løgene klare.

Tilsæt spidskommen og peber og lad det svitse med kort.

Tilsæt de hakkede, flåede tomater, paprika og salt.

Lad det simre ved svag varme i 10-15 minutter. Pas på det ikke brænder på… Rør af og til i det. Tilsæt bønner de sidste par minutter.

Hvis du skal have kylling i, plukker du kødet af i mindre bidder, og kommer det i de småboblende grøntsager nu.

Kom saften fra 1 lime i og smag til med salt og peber. Smagen er krydret med ikke stærk. Det stærke kommer senere via salsaen… 😜🌶🌶🌶

Så er du klar til at fylde dine tortillas.

Kom fyld på midten af tortillaen. Sådan ca 4-5 spsk. eller der omkring… Man skal kunne folde siderne ind, så fyldet ikke løber ud..

Pluk 1/3 del af den friske mozzarella på og fold siderne ind mod midten. Herefter de 2 andre sider, som lige skal overlappe hinanden. Se billedet.

Nu kan fyldet ikke løbe ud.

Gør lige sådan med de øvrige 5.

Varm den smagsneutral olie op, og steg ved medium varme dine chimichangas. Først på siden de er samlet på, og derefter den anden.

Guacamole:

Halver avokadoerne og tag stenene ud. Gem 2 avokadosten! 

Mos avokadoerne med en gaffel. Gerne lidt groft. Tilsæt et presset fed hvidløg, saften fra 1 lime, sød chilisauce og cremefraiche. Bland grundig. Smag til med salt og peber og evt. mere sød chilisovs.

Tips: Kom avokadostenene ned i midten. Så bliver guacamolen ikke brun! På den måde kan du rent faktisk også gemme en rest guacamole til dagen efter, bare den ikke er i kontakt med luft/ilt og har avokadosten i midten! 

Hvis du er vild med koriander, hakker eller klipper du en gavmild mængde, som kommes ovenpå inden servering.

Salsa:

Hak alle grøntsager i fine, små tern. Bland dem med pressede hvidløg, saften fra limen, salt, peber og olivenolie. Smag til. Kom evt 1/2 tsk sukker i , hvis tomaterne ikke er så søde eller limen er lidt sur. 😉

Ved servering kan man toppe sine varme chimichangas, som vi har gjort på billedet, eller man kan servere guacamole, salsa og cremefraiche i skåle ved siden af.  😊

Vi har pyntet med sorte oliven og snuppet en nykogt og dampende majskolbe med koldt smør og persille-koriander drys ved siden af.

Rigtig god appetit amigos! 💃😍

Tips:

får du chimichangas i overskud, så smager de også godt kolde næste dag til frokost, eller liiige varmet lidt i ovnen. 👍

Får du fyld i overskud, kan det fryses ned, og bruges næste gang du laver nacos. Eller serveres med ris. 😋

Hvis du kunne tænke dig en lækker forret, der ikke ligger så tungt i maven, men passer til det mexicanske tema, så finder du en opskrift lige her på Tun Tatar South American Style

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Stegt hornfisk med kold hollandaisecreme og urter.