Badass burger med friteret asparges og agurkesalsa

Spaghetti med broccolini og skalotteløg

Vi elsker virkelig simple pastaretter! Sådan nogle som man også møder, når man rejser i Italien. Til denne kan du endda tilberede alt i forvejen, lige  pånær kogningen af pastaen. Så som gæstemad er den helt “perfetto” 🇮🇹! Masser af tid til at hygge og snakke over et glas vino med gæsterne! 👍😋 For hånden på hjertet… vi er ikke særligt gode til at jonglere med flere rettet og gæster på én gang! 😱 Enten kommer vi til at hygge os lidt for meget med gæsterne og glemmer at holde fokus på maden.. hvilket bevirker, vi glemmer ting, og først kommer til at spise kl 22… Eller også er der 100% opmærksomhed på maden, og de stakkels gæster, må passe sig selv! Dårligt værtskab… 😂 Så vi er fan af retter,  hvor man kan forberede en hel del i forvejen! De for os til at fremstå lidt mere tjekkede overfor gæsterne… 💪🤪

Og er der så forskel på den spaghetti man kan købe og anvende til denne ret..?..
Vi er udstyret med “jysk fornuft” når det gælder varer, der lover at være bedre, fordi de kommer fra Italien, Frankrig, Spanien etc… Meeen vi er jo også pænt nysgerrige og rejselystne madentusiaster, og derfor kan man jo også blive fristet til at købe nogle af de udenlandske produkter ind i mellem.. Når man ikke selv kan komme ud at rejse. Eller når man lige er kommet hjem fra udlandet, og trænger til at forlænge den autentiske oplevelse 🤗 

Lige netop den spaghetti vi har brugt til denne ret, er en af den slags produkter, og den er VIDUNDERLIG!! Her lever italiensk spaghetti virkelig op til oplevelsen man har fra et rætti godt måltid i Italien!

Hvis du er lige så tosset med pasta, som vi er, skal du unde dig selv at prøve sådan en kvalitets spaghetti.

Den spaghetti vi har brugt her, er af langt højere standart, end hvad vi ellers har prøvet og virkelig lækker. Vi kan stå 100 % inde for den.
Du finder den ved at trykke     HER

Det skal du bruge til 4 personer: 

500 g spaghetti

2 skalotteløg i bittesmå tern

1 fed hvidløg i bittesmå tern

2 dl god olivenolie

saften fra 1/4 citron

100 g fintrevet pecorino  (eller parmesan)

Ca 250 g briccolini (også kaldet aspargesbriccoli)

20-25 små tomater gerne i forskellige farver

2 håndfulde grofthakket bredbladet persille

friskkværnet pebermix

salt

Sukker

Endvidere: 

Ca 100 g fintrevet pecorino eller parmesan til servering

1 godt brød (hvis du vil bage selv, finder du en opskrift HER)

god olivenolie til at dyppe brødet i eller smør

Sådan gør du:

Halver dine tomater og læg dem på en bageplade med bagepapir. Dryp med olivenolie og drys med et nip sukker, salt og peber. Bag dem ved 120 grader i ca 40  minutter.

Blancér dine broccolini 1 1/2 minut i kogende, letsaltet vand, og kom dem herefter direkte over i iskold vand. Skift vand så det forbliver helt koldt!

Kom 1 dl olivenolie, hvidløg og skalotteløg i en stor gryde, og svits dem ved medium varme, til de er bløde.  De må ikke blive brune eller få hård varme, da hvidløget så bliver bittert.
Tilsæt 1 1/2 tsk salt og 1 spsk peber Samt halvdelen af persillen og vend det i løgene. Sluk for varmen.

Alt dette kan du tilberede i forvejen!

Inden servering:

Giv tomaterne en kort opvarmning ved 120 grader i ovnen.

Kog spaghettien ☝Al dente (se nedenfor hvis du er i tvivl om al dente) i en stor gryde med rigeligt letsaltet vand. Så undgår du den bliver klistret! Lad pastaen blive i pastavandet, men tag fra varmen.

Tilsæt løgene 2-3 sovseskefulde pastavand og varm op ved medium varme. Tilsæt citronsaft, resten af persillen samt 100 g pecorino eller parmesan, og rør det hele godt rundt. Tilsæt spaghettien direkte fra gryden, men lad vandet blive i gryden.

Kom dine briccolini op i pastavandet og varm dem kort op ved medium varme, mens du vender din spaghetti godt rundt med “løg-osv-Saucen.” Smag til med salt, peber og Evt citronsaft.

Anret i dybe tallerkner (gerne lune tallerkner fra  ovnen) med broccolini, tomater og friskrevet pecorino eller parmesan på toppen.
Server Evt ekstra pecorino ved siden af, man selv kan rive på, sammen med olie i små skåle og et godt brød.

Rigtig god fornøjelse og Velbekomme! 🍝

Tip: Hvis du skal servere retten for en der er meget vegetarmistænkelig, kan du smide et par skiver sprødstegt bacon på toppen… det skulle nok hjælpe på stemningen.. 😂

Til en lækker 3 retters gæstemiddag, anbefaler vi at starte med et skønt glas vin  og Svampetoast eller Grillede kæmpe rejer

En lækker måde at slutte middagen af på, kunne være en rigtig god kop kaffe med et stykke lækkert chokolade eller Konfektkage.

Al dente, oprindelig betegnelse for pasta kogt præcis så længe, at den er mør, men stadig føles fast, når man bider i den.

Hvis du er vild med vegetar pastaretter, vil du måske også gerne se Denne. 

 

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Badass burger med friteret asparges og agurkesalsa