Grønkålssalat med peanuts og mandarin
Jeg er helt vild med grøntkål pt! Og det er meget heldigt, når jeg nu skal tabe mig et par (eller 5..) kg! Det er den dumme dumme coronas skyld! (Eller noget.. 😂)
Jeg kan godt lide, når der er smæk på smagen. Og jeg har også erfaret, jeg er mindre tilbøjelig til at snacke mellem måltiderne, hvis jeg sørger for, min mad smager af meget, har forskellig struktur i munden og er forskellig fra måltid til måltid.
Her får du opskriften på en SKJØNNE grønkålssalat, der har det hele!
//Reklame for vores webshop forekommer//
Det skal du bruge:
125 g snittet grønkål
1 mandarin i små tern
1 håndfuld saltede peanuts
1 grønt æble i tern
1 håndfuld finthakket, bredbladet persille
Grønkåls marinade:
1/2 dl god olivenolie – vi har fantastiske øko jomfruolivenolier i shoppen
1/2 tsk salt
1 tsk friskkværnet peber
saften fra 1/2 appelsin
Saften fra 1/2 citron
rødløg i brombæreddike:
1 rødløg
1 dl Brombæreddike – vi har selvfølgelig brombæreddiken i shoppen. (Eller lagereddike, hvis du ikke har Brombæreddike)
1/2 dl rørsukker (eller alm. sukker)
1 tsk pebermix
1 tsk salt
Sådan gør du:
Rødløg i Brombæreddike:
Bland alle ingredienser til marinaden godt sammen, så salt og sukker opløses.
Skær rødløget i tynde ringe og vend det rundt i marinaden. Sæt det overdækket på køl et par timer.
Personligt kan Jeg bedst lide, når rødløget bibeholder bid, men det er en smagsag. Er du ligeglad med det, kan du sagtens lave dem dagen i forvejen.
Marineret Grønkål:
Bland appelsinsaft, citronsaft, olivenolie, salt og peber godt sammen og kom det i en stor frysepose. Tilsæt grønkålen og tryk alt luft ud sf posen og slå en knude øverst.
Massér grønkålen godt gennem posen, så den bliver blød og lækker.
I øvrigt:
Tilsæt grønkålen de ivrige ingredienser og anret på et fad eller i en skål. Lige inden servering kommer du rødløget i, vender rundt og smager til med salt, peber og appelsinsaft.
Smager fremragende til stegt kød, steg, fisk og vegetariske kartoffelretter.
Velbekomme! 💪😁✨
Ingen kommentarer endnu