Stegte “amazing” ris.

Uimodståelige fladbrød med fyld

Disse fladbrød er PERFEKTE til hygge på terrassen eller på udflugten.  De kan spises både til frokost og aftensmad, og bag gerne rigeligt, for så er der saftsuseme også til madpakken. Både vegetarer og kødspisere kan være med. Vi bager dem ofte på vores lille, bærbare gasgrill, og har haft mange fantastiske udflugtsmåltider !


Det skal du bruge til 4-5 personer:

Fladbrød: 

3 1/2 dl vand

25 g gær

1 dl olivenolie

350 g hvedemel

80 g durummel

40 g grahamsmel

1 tsk salt

1/2 tsk sukker

Fyld: 

Salat (her har vi brugt en blandet pose “skyldes-og-klar-til-at-spise)

20 små tomater i halve

1/2 agurk i tern

1 rødløg hakket fint

140 g seranoskinke

300 g blød feta

blomsterhonning

chuchum

green jalapeno relish

Til en vegetarudgave evt. Avokadotern dryppet med lime og drysset med en anelse paprika og salt. Anret dem med avokadostenen i midten, så bliver de ikke brune.

Sådan gør du:

Fladbrød:

Bland alle ingredienser og ælt det grundigt – gerne på en røremaskine – i 10 minutter. Den skal slippe skålens kanter, og ikke klistre, når man rør ved den.

Dæk skålen til med et viskestykke, og lad dejen hæve i en time på køkkenbordet.

Tip: du kan lave dejen en dag eller 2 i forvejen, og blot lade den stå i køleskabet og hæve…

Del dejen i 10 lige store stykker, og rul ud til flade aflange brød på 3-4 mm tykkelse. Du kan udrulle i en anelse mel, men pas på ikke at bruge for meget. Så bliver de tørre.

Læg de udrullede fladbrød mellem bagepapir, til du skal bruge dem. (Evt. På køl hvis der er mere end 1/2 time, til du skal bruge dem, hvis du f.eks. skal have dem med på udflugt.)

Bag dem på en grill et par minutter på hver side, til de er gyldne og gennembagte.

Servering:

Anret fyldet pænt , så hver i sær kan komme det fyld på, man har lyst til. Hvis du skal have det med på udflugt eller madpakke, pakkes det i bøtter, så det er nemt at gå til.

Slut af med blomsterhonning og enten chuchum eller green jalapenos relish, alt efter hvor stærk du ønsker dit fladbrød. Fold fladbrødet sammen over fyldet OG – værsgo at sætte tænderne i! Mums!

Tip: flæk agurken i kvarte og skær det bløde i midten fra og herefter i tern. På den måde undgår du, agurken gør fladbrødet vådt og klæbrigt. 

* chuchum er en chilipaste, man bl.a. Kan købe i meny.. og det får vi ikke noget for at sige.. 🙂 Men nogle i vores familie er nærmest blevet afhænge af det, så synes lige det må med. Pas på ikke at få det på tøjet.. det farver stærkt! Og hvis nogen lige kommer til at tabe et glas chuchum, så det går i stykker.. og sprøjter på alt i køkkenet… så er det også vigtigt at få tørret op hurtigt!!!.. Har jeg hørt..  🤪🤪🤪

Ingen kommentarer endnu

Hvis du kan lide, hvad du ser, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Her er du velkommen til at skrive til os

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Stegte “amazing” ris.