Sommersalat med grillet squash

Bao med spidskålsalat og urter



Er du til asiatiske noter og skraldebang på smagene, så skal du prøve dem her!!! Det søde, det syrlige, det salte OG det stærke danser tango med koriander, sesam og mynte, så ikke et øje er tørt! Uimodståeligt lækkert! 💃🏼🕺🏿✨✨

Det skal du bruge til 4 personer:

Vegetarfyld (sødkartoffel goes asianstyle) til 4 personer: 

400 g søde kartofler (små og aflange)

1 dl hoisin sauce

1 dl sesamfrø

Marineret and til 4 personer: 

2 andebryst

6 spsk soya

1 tsk citrongræs klippet i små stykker

1/2 tsk nellike

1/2 tsk kanel

1/2 tsk fennikel

1 tsk pebermix

1 tsk chili flager

1 fed finthakket hvidløg

 

BBQ sauce:

1 tsk chili olie

1 fed hvidløg

2 spsk tomatketchup

2 tsk fiskesauce

5 spsk hoisin sauce

5 spsk østerssauce

3 spsk flydende honning

 

Kålsalat: 

200 g fintsnittet rødt spidskål

2 gulerødder

Saften fra 2 lime

2 spsk hoissin sauce

1 spsk akaciesirup

1 citrongræs i en cm stykker

3 spsk sesam

 

Øvrigt tilbehør: 

2 dl fintsnittet forårsløg

2 dl fintsnittet koriander

2 dl fintsnittet mynte

2 dl grøn chili i tynde skiver

8-10 stk Bao boller

 

Sådan gør du:

Spidskålssalat: 

Bland limesaft, hoissinsauce, akaciesirup og citrongræs sammen til en marinade.

Kom spidskålen og marinaden I en bøtte med låg eller en frysepose. Bland det grundigt sammen og stil køligt mindst 1 time – gerne natten over.

Skræl gulerødderne og skær tynde strimler med en kartoffelskræller.

Fjern citrongræs fra spidskålen og vend gulerodsstrimler og sesamfrø rundt i spidskålen lige inden servering.

Marineret and med BBQ sauce: 

Bland alle ingredienser til marinaden sammen, puds andebrysterne af og vend dem godt rundt i marinaden.

Stil dem overdækket og køligt i mindst 4 timer eller gerne natten over.

BBQ sauce:

Bland alle ingredienser grundigt sammen.

Stegning/grillning:

Der er flere måder at tilberede andebrysterne på. Nedenfor er de beskrevet. Vi kan godt lide først at give dem en tur i sous viden, så saft og kraft bliver inde i kødet. Men det kan altså også blive rigtig vellykket uden!

1. Du kan grille eller stege din and lige inden servering, til de har en kernetemperatur på 58 grader. Steg/grill primært på skindsiden! Smør BBQ sauce på de sidste par minutter.
Lad dem hvile mindst 5 minutter inden du slicer dem op i tynde,  delikate skiver.

2. Eller du kan vacumpakke dem, og herefter komme dem i en sous vide i 2 timer ved 50 grader.
Inden servering Griller du dem på skindsiden ved  indirekte varme, til de har en kernetemperatur på 58 grader. Smør BBQ sauce på de sidste par minutter, og lad dem hvile i 5 minutter, inden du slicer  dem op i tynde, delikate skiver.

Sød kartoffel goes asianstyle:

Det ser Flot ud at bruge tynde aflange søde kartofler, skrælle dem og skære dem i små sæde skiver af ca 1/2 cm tykkelse.

Vend dem i hoissin sauce og sesam, og steg dem på en bageplade med bagepapir til de er møre – ca 15 minutter ved 185 grader i en forvarmet ovn.

Servering: 

Kom Bao bollerne ind i et fugtigt viskestykke, og lyn dem i ovnen ved 185 grader et par minutter.

Anret krydderurterne og chili på et fad. Stil sliced andebryst og/eller sød kartoffel ind på bordet på andre fade eller serveringsbrætte og spidskålssalaten i en skål. Lad folk selv fyldecderes bao, med det de kan lide, og den chilistyrke de er fan af. Det er SÅ hyggeligt og smager SÅ godt!

Velbekomme.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Sommersalat med grillet squash