Mormor frikadeller
En god gammeldags gang frikadeller som mormor lavede dem. Den er jo god både med sovs og kartofler, på rugbrød med rødkål, som “let” ret med en sprød kålsalat, til frokost, aftensmad, madpakke, buffet…. Osv osv.
Hvis du mangler en god opskrift på kartoffelsalat har vi flere bud, som du finder her:
Sommersalat og
Det skal du bruge til 4 personer:
500 g hakket kalv/flæsk
1 æg
1 fintrevet løg ( eller most til ukendelighed i minihakkeren)
1 tsk salt
2 tsk pebermix
3/4 dl rasp
evt en lille sjat mælk eller fløde
smagsneutral olie og en lille klat smør til stegning
Sådan gør du:
kom hele molesjasen op i en rummelig skål og bland det godt og grundigt sammen.
Lad det hvile i 1/2 time tildækket. Raspen skal lige have lov til at suge væde. Herefter kan du vurdere, om du skal have en lille sjat mælk eller fløde i.
Farsen må ikke blive tør, men heller ikke så våd, du ikke kan forme dunser.
Stegning:
Fyld en kop med vand.
Varm olie og smør op på en pande og lad det bruse af.
Dyp en ske i koppen med vand og tag en skefuld fars op med højre hånd og form farsen I venstre hånd med skeen i højre. (Omvendt hvis du er venstrehåndet of course)
Her kan jeg godt se en film eller et billede ville have gjort sig godt… Det må jeg lige arbejde på.. 😅
Steg dine frikadeller ved medium til høj varme, til de føles faste, når du trykker på dem.
Og så er der gris på gaflen! Velbekomme.
Ingen kommentarer endnu