Livet i en famile der både rummer vegetarer og meatlovers

Stegte “amazing” ris.

Denne ris-bandit er en ret der både kan spises som et helt måltid, være tilbehør til stegt kød eller spises kold til frokost. Altså super nem at have med i madpakken den næste dag.. Og det bedste: Den smager fuldstændig AMAZING! Og den er samtidig en fryd for øjet!

Det skal du bruge til 4 personer som helt måltid:

1,5 dl  jasminris

1/2 dl Sorte ris.

1 løg

2 gulerødder

1/2 squash

1 rød peberfrugt

1 dl friske eller optøede ærter

1 dl mandler

2 æg

2 spsk soya

2 spsk sød chilisauce

1/2 dl olivenolie

salt og peber

Sådan gør du:

Start med at koge risene. Hvis du koger dem i samme gryde, bliver de lilla… blot til info.😁 har du en rest ris fra dagen i forvejen, er den fortræffelig at bruge.

Skær alle grøntsager ud i meget små tern. (Se billedet)

Svits først gulerødder og løg, til løgene er klare. Tilsæt så de øvrige grøntsager. De skal ikke steges helt bløde, men så der stadig er sprødhed og bid i gulerødderne. Tilsæt ris og mandler og vend grundigt rundt og steg også dem.

Bland æg, soya og chilisauce grundigt sammen i en lille skål med en gaffel.

Nu laver du et hul i dine stegte ris med din grydeske, og hælder LIDT af æggemassen på panden der. Rør rund i æggemassen og tag lidt efter lidt mere og mere af risene med. Mens du røre rundt. Når æggemassen er stivnet og har sat sig fast på risene gentager du processen, indtil alt æggemassen er fordelt i risene.

Hvis du bare hælder hele æggemassen på med en gang, bliver dine ris klistrede… 🙈

Server med ærterne som pynt.

Bon appetit!

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Livet i en famile der både rummer vegetarer og meatlovers