Små hapsere med røget laks og sennepsdressing

Konfektkage med hindbærmousse.


Konfektkage med hindbærmousse. Intens chokolade-konfektbund kombineret med hindbærkompot og frisk samt fløjlsblød hindbærmousse er simpelthen den fuldendte afslutning på en god middag! Eller højdepunktet til eftermiddagskaffen både til weekenden og fejringer.

Det skal du bruge:

Bund:

150 g mørk chokolade

60 g brun farin

60 g sukker

100 g smør

2 æg

40 g hvedemel

1 spsk kakao

50 g hasselnødder (eller hvad du nu har, alle nødder kan bruges)

1 nip salt

Hindbær-kompot:

1 blad husblas

300 g hindbær (frosne eller friske)

saften fra 1/2 citron eller lime

130 g sukker

1/2 vaniljestang

Hindbærmousse:

3 blade husblas

Den frasigtede lage fra hindbærkompotten

100 g græsk yoghurt

2 1/2 dl piskefløde

Chokolade snirkler: (kan undlades)

150 g mørk chokolade

Pynt:

friske hindbær

frysetørret hindbær

Spiseligt guldstøv

rød skovsyre

chokoladesnirkler

 

Sådan gør du:

Bund: Smelt smøren i en lille gryde. Hak chokoladen og kom det op til smørret. lad de to ting smelte sammen.

Pisk æg, brun farin og sukker til det er lyst og luftigt. Riv marcipanen fint og vend det forsigtigt i massen. Vend chokolade-smørret i dejen. Sigt hvedemel og kakao og vend det i dejen. Hak hasselnødder groft og vend dem i dejen sammen med salt.

Kom dejen i en 18-20 cm springform beklæd med bagepapir. Bag kagen ved 180˚ varmlufts ovn i ca. 35-40 min.

Lad bunden køle helt af.

Hindbærkompot: Læg husblas i blød i en skål med koldt vand.

Skrab kornene ud af vaniljestangen.
Kom vaniljekorn + den tomme vaniljestang, hindbær, citronsaft og sukker i en gryde og bring det i kog. Lad det simre i et par minutter, indtil hindbærrene er mørre og sukkeret er opløst. Fjern den tomme vaniljestang.

Hæld blandingen igennem en sigte (HUSK! Gem den frasigtede lage til senere!). Vrid husblassen for vand og rør den i den varme hindbærkompot. Sørg for at alt huslas er opløst.

Befri bunden fra form og bagepapir. Gør formen ren, læg et nyt stykke bagepapir i bunden og kageplast langs formens sider. Placer nu bunden i formen igen, fordel hindbærkompotten ca. 2 cm fra bundens kant. Stil kagen på frys imens du laver moussen

Hindbærmousse: Læg husblassen i blød i en skål med koldt vand.

Varm hindbærlagen fra før, du skulle gerne have 1 1/2 dl, hvis du har mere skal du koge lagen ind til 1 1/2 dl. Opløs husblassen i den varme lage. Lad hindbærlagen svale til stuetemperatur.

Kom græsk yoghurt i en skål, i en tynd stråle hælder du hindbærlagen i yoghurten mens du rører kraftigt med et piskeris for at undgå klumper.

Pisk fløden til en meget let skum, den skal kun lige kunne danne toppe. Vend fløden forsigtigt i yoghurtblandingen af to omgange (det er vigtigt at man er forsigtig, ellers risikerer man at slå alt luften ud af moussen).

Tag kagen ud fra frys, hæld hindbærmoussen over kagen og jævn evt. overfladen med en lille spartel.

Stil kagen på køl i min. 7 timer.

Du kan også sætte kagen i fryseren til den er helt frossen, hvis du gør det tager du blot kagen ud af fryseren ca 4 timer inden den skal serveres og fjerner både form, kageplast og bagepapir, og stiller det på et serveringsfad. lad kagen tø stille og roligt op i køleskabet. Dette gør at kagen for en helt skarp kant.

Chokoladesnirkler: Hak chokoladen fint. Kom 50 g i en skål. Smelt de resterende 100 g over vandbad til 50˚.
Hæld nu den smeltede chokolade over den ikke-smeltede chokolade, så de to stille og roligt smelter sammen under omrøring. Hold øje med temperaturen den skal ned på 27˚. Varm nu chokoladen op til 32-33˚ (Vær forsigtig det går stærkt).

Smør et tyndt lag chokolade ud på et stykke kageplast. Tag en rillet spartel, og skrab fra den ene ende til den anden. Sno kageplasten til en flot snirkel. Lad chokoladen sætte sig helt. Det chokolade du har til overs kan du sagtens gemme og bruge en anden gang.
Fjern kageplasten og du har de flotteste snirkler til at pynte din kage med.

pynt: Befri din kage fra form, kageplast og bagepapir og stil den på et serveringsfad. Pynt med frysetørret hindbær, friske hindbær, guldstøv, rød skovsyre og dine chokolade snirkler.

Velbekomme!

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Små hapsere med røget laks og sennepsdressing