Confiterede andelår med brombærsauce og spidskålssalat.

Italienske kødboller

Er der noget så skønt som italienske kødboller i en cremet tomatsauce og en ordentlig røvfuld luksus pasta til?! Muuums filibaba.

Den her opskrift er virkelig smagfuld og meget børnevenlig oven i købet. (- for børn i alle aldre😉)

Hvis du vil gøre det ekstra nemt for dig selv, så lav en stor portion kødboller og frys dem ned. Når hverdagen så presser, snupper du en portion op, varmer dem i den italienske luksus tomatsauce, du finder i vores shop. Så er der den skønneste Italien night på 20 minutter!

Det du bruge til 4-5 personer:

Italienske kødboller:

500 g hakket kalvekød (evt. halv kalv/ halv svin)

2 spsk. italiensk Toscana krydderimix

1 spsk. vand

1 spsk. god olivenolie

1 æg

1 løg

1 tsk. salt

2 dl raps

 

Tomatsauce:

1 -2 glas  økologisk italiensk Pastasauce Traditionel – se link neders

ELLER: 

1 flaske tomatpasata 500 ml

2 spsk italiensk Toscana krydderimix

4 spsk god olivenolie

4 spsk mascarpone

1/2 porre i ringe

1 hakket rødløg

1 hakket fed hvidløg

5 spsk. god olivenolie

 

Endvidere: 

500 g. god Tagliatelle kogt efter anvisning på pakken

evt. 100 g små bagte tomater

evt.  halve skiver af stegte squash

Lidt frisk basilikum til pynt

Parmesanost

 

Sådan gør du: 

Bland italiensk Toscana krydderiblanding med vand. Vent 2 minutter og tilsæt olie.

Riv løget meget fint, eller blend det med ægget.

Bland alle ingredienser meget grundigt og lad farsen hvile mindst 15 minutter.

Form små kødboller med en diameter  som en 5 krone, og kom dem i kogende vand, tilsat en terning grøntsagsboullion.

 

Hjemmelavet Tomatsauce: 

Sortér porre og rødløg i olievenolie i et par minutter. Tilsæt det hakkede hvidløg det sidste halve minut.

Kom tomatpasataen i og lad det hele småkoge med italiensk krydderimix i 1/2 time.

Blend saucen og rør mascarpone i.

 

Servering: 

Kom kødbollerne op i saucen og varm igennem et par minutter. Vend herefter forsigtig pastaen i.

Pynt med de lune, ovnbagte tomater og stegte, halve squashskiver sammen med frisk basilikum.

Ved bordet river man selv parmesan udover retten.

Tip:

retten laves nemt vegetarisk ved at undlade kødboller, men give den ekstra gas med de stegte, halve squash skiver og små ovnbagte tomater.

 

Du laver ovnbagte tomater blot ved at lægge små tomater hele i ovnen og bage  dem ved 200 grader i  ca 20 minutter.

Velbekomme!

Du finder ægte italiensk pasta og italiensk Toscana krydderi mix i linkene herunder:

Pasta

Italiensk Toscana krydderimix

 

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Confiterede andelår med brombærsauce og spidskålssalat.