Grønkålssalat med æble-senneps vinaigrette

Confiterede andelår med brombærsauce og spidskålssalat.

Smør-møre andelår med så skøn en brombærsauce og en frisk, fyldig og rød spidskålssalat! En ret du slipper nem om ved, og som smager fuldstændig forrygende. Fordi den er hurtig at lave, er den oplagt både mortensaften og når du får gæster.

Det skal du bruge til 4 personers:

Andelår:

4 confiterede andelår fra dåse, frost eller slagteren

salt

1 spsk smør

2 spsk rapsolie

 

Spidskålssalat:

1/2 rødt spidskål skåret i fine strimler

1 lille rødløg i bittesmå tern

4 dl vindruer skåret i halve

1 dl mandler

1 dl valnødder

1 appelsin eller 2 clementiner i små stykker

3/4 dl brombærsalatsirup

saften fra 1 citron

1 tsk salt

1 tsk peber

 

brombærsauce:

4 dl rødvin

3 dl andefond/boullion

1/2 dl brombærsalatsirup

salt

peber

2 dl friske brombær

100 gram smør i tern

2-3 friske stængler timian

maizenajævning

 

Endvidere:

evt. asparges kartofler.

frisk timian til pynt

 

Sådan gør du:

Spidskålssalat:

Du kan med fordel snitte og skære alle ingredienser på forhånd, og opbevare den hver for sig i tætsluttende emballage på køl.

Bland brombærsalatsirup, citronsaft, salt og peber sammen i en stor frysepose. Kom de fine strimler spidskål i posen, luk den og ryst den grundig. Læg spidskålen på køl – meget gerne til næste dag.

Rist mandler og valnødder på en tør pande, og køl dem af.

Lige inden servering blander du den marinerede spidskål med finthakket rødløg, vindruer, nødder og appelsin/clementin.

En rest salat kan sagtens holde sig til næste dag på køl.

Brombærsauce:

Sortér finthakket rødløg i lidt smør et par minutter, og tilsæt rødvin, andeduns/boullion og frisk timian. Lad det småkoge 30-40 minutter.

Kort før servering pisker du smører i. Herefter tilsætter du lidt marizenajlvning, til du har opnået den ønskede tykkelse. Jeh anbefaler du passer på ikke at lave den alt for tyk.

Så kommer du halvdelen af brombærrene i sammen med brombærsalatsirup og smager til med salt og peber.

Lige inden servering kommer du resten af brombærrene i.

 

Confiterede andelår: 

Brun lårene kort på skindsiden på en varm pande med smør. Kom dem herefter i en forvarmet ovn på 180 grader i 15 minutter.
Server straks.

Servering:

Server gerne asparges kartofler til, og pynt med lidt frisk timian.
Velbekomme! 

Du finder brombærsalatsirup i vores shop ved at trykke Her

Vi anbefaler af servere disse vine til, da de komplementere stegt and perfekt:

Onda del Tempo

Lamarossa

Ripasso

Bordeaux

 

 

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Grønkålssalat med æble-senneps vinaigrette