Rimmet laksetårn med avokado-æblesalat.
Reklame for vores webshop vinoweekends.dk forekommer.
Jeg elsker simpelthen, fisk der er tilberedt så lidt som muligt! 😅 Altså som i sushi, sashima, ceviche og sidst men ikke mindst rimmet! Råt er godt!! Eller.. heeelt råt er det jo ikke, når man rimmer eller laver sig en god ceviche.. Meeen alligevel.
Hvis du ikke er til sushi eller sashima så kan det nu sagtens være både ceviche og rimmet lige er sagen for dig. Jeg synes, du skal give det et skud med denne vildt lækre rimmet laks, der bliver komplementeret helt fantastisk af en lækker salat af bl.a. masser af avokado og æble.
Den er så mild og fin i smagen og passer helt perfekt til vores hvidvin Le Verger. (Som vi i øvrigt prøvesmagte første gang til netop denne ret, og var i den 7. Himmel!)
Jeg vælger som regel at anrette smukt som et laksetårn, fordi jeg selv spiser 50% med øjenene. Men du kan også sagtens servere den rimmede laks og salaten på andre måder. F.eks. ved siden af hinanden på et fad, eller som en blandet salat.
Det skal du bruge til 4 portioner:
Gin-rimmet laks:
350 g frisk laks, der har været frosset ned i 48 timer. (For at dræbe evt. parasitter) Det kan sagtens være laksebøffer.
10 g. salt
13 g. Sukker
1 dl gin – gerne Bøgevang gin – du finder den Her
1 dl smagsneutral tonic
1 spsk fintrevet frisk peberrod
Salat:
1 stængel bladselleri i bittesmå tern
1 rødt æble i bittesmå tern
5 radiser i bittesmå tern
4 spsk. sorte sesamfrø
2 forårsløg i tynde ringe
1 håndfuld ærteskud
2 modne avokadoer i små tern
saften fra 1/2 moden lime
1 spsk god olie – du finder den de bl.a. bruger i Masterchef Italien Her
salt, peber
evt. Lidt knust rosa peber til pynt
Tilbehør:
Et godt brød og smør
Sådan gør du:
Tag fisken op af fryseren og placer den i en tætsluttende bøtte med låg. Hæld gin og tonic over den. Drys den med salt, sukker og peberrod. Sæt låg på og sæt i køleskabet i minimum 24 timer og gerne 48 timer. Du kan ryste bøtten blidt et par gange i processen, så gin og tonic kommer rundt på laksen
Når du skal servere din rimmet laks skraber eller skyller du div. Af laksen, fjerner skindet og skærer laksen ud i ret små tern, eller temaet tynde skiver.
Til tårnet starter du med at blande avokadosalaten i en skål. Kom avokado, æble, olivenolie og limesaft i skålen sammen med halvdelen af sesamfrøene og vend godt rundt.
Tilsæt bladselleri, forårsløg og radise – men gem lidt radise og forårsløg til pynt – se billedet. Smag til med salt og peber.
Placér en anretterring på midten af en tallerken og fyld avokadosalaten i og tryk den fast indtil det fylder halvdelen af ringen.
Fyld op med laksen og drys til slut sorte sesamfrø på toppen, før du forsigtig tager ringen af. Pynt med lidt radise, forårsløg og ærteskud.
Pynt til slut evt med knust rosa peber rundt på tallerkenen og lidt på toppen af laksetårnet – bare fordi det er totalt smukt!
Tip: En anden opskrift med rimmet laks, der er endnu mere simpel men smager mindst lige så godt, finder du lige Her
Velbekomme!
Ingen kommentarer endnu