Gourmet hotdog

Jordbærtærte i glas


Små jordbærtærte i glas med jordbær/chili sirup er en fuldstændig himmelsk dessert. De saftige mazarinbund, mørk chokolade, og den hjemmelavede creme udgør sammen med de friske bær og et hint af chili en helt fantastisk smagseksplosion!

Når man laver desserter og kager i små glas, tager det sig bare helt vildt godt ud. Det er indbydende og delikat. Du skal unde dig selv at smage dem!

Der forekommer reklame for vores webshop.

Det skal du bruge: (6 Pers.)

Mazerin bund:

180 g marcipan

180 g sukker

180 g smør, blødt

4 æg

30 g hvedemel

1 nip salt

100 g mørk chokolade Max. 70%

Vaniljecreme:

3 dl sødmælk.

1 stang vanilje

4 pasteuriseret æggeblommer

75 g sukker

2 spsk. Maizena

3 dl piskefløde

Endvidere:

friske jordbær

6 dessertglas (mine måler 8 cm i diam.)

jordbærsirup med chili, –  du finder den i vores webshop lige her

evt. skovsyre og appelsin-tagetes til pynt

Sådan gør du:

Vaniljecreme:

Pisk æggeblommer og sukker lyst og luftigt. Tilsæt maizena til æggesnapsen, men uden at piske det ind i massen. Stil til side.

skrab kornene ud af vaniljestangen, og kom dem + den tomme stang i en gryde sammen med mælk. Bring det op til lige under kogepunkt.

I en tynd stråle hælder du den varme mælk i æggemassen mens du hele tiden pisker med et piskeris. Derefter hælder du det hele tilbage i gryden. varm det op under kraftig omrøring. Lad cremen koge et par minutter under kraftig omrøring til den har en tyk konsistens (den bliver mere fast når den køler ned). Stil cremen på køl i mindst 1 time eller indtil du skal bruge den.

Mazarin bund:

Ælt marcipan og sukker sammen til en ensartet masse. Tilsæt smør og pisk det sammen til en cremet blanding. Tilsæt æggene, et af gangen, mens du pisker og pisk dejen til den er lys, luftig og cremet. Vend hvedemel og salt i dejen.

Hæld dejen i en bradepande (ca. 20*30 cm) forret med bagepapir og bag kagen i 18-20 min ved 180˚ over/under varme.

Obs. Hvis dine dessertglas er større, end dem jeg har brugt her, skal du bage i en større form, da kagen ellers ikke vil være stor nok til at du kan stikke 6 bunde ud. Bemærk at bunden vil blive lidt tyndere, hvis du gør dette.

Lad bunden køle HELT af i køleskabet.

Smelt chokoladen over vandbad og fordel den smeltede chokolade på den kolde mazarin bund. Lad chokoladen sætte sig (sæt evt. kagen i køleskabet hvis det skal gå hurtigt).

Udstik 6 bunde der passer i diam. Til dine dessertglas.

Anretning:

Placer en mazarin bund i hvert dessertglas.

Skyl og rens jordbærrene og skær dem i mindre stykker.

Pisk fløden til skum og vend det sammen med den kolde vaniljecreme. Kom cremen i en sprøjteposen uden tylle og Sprøjt et lag vaniljecreme ovenpå hver bund. Kom jordbær på toppen, hæld ca. 2 spsk. jordbærsirup over desserten og pynt evt. med lidt skovsyre og appelsin-tagetes.

Velbekomme!

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Gourmet hotdog