Langtidsbagte tomater med toppings
Der forekommer reklame for vores webshop i det følgende.
Langtidsbagte tomater med toppings er en af mine favoritter indenfor lækkert og nemt tilbehør. Samtidig er det en ret man også spiser med øjnene. Det gør bare det hele SÅ meget bedre.
Hvis der er en grøntsag, jeg er fuldstændig afhængig af, så er det tomater! Jeg spiser tomater HVER eneste dag! I vinterperioden kan tomater jo godt være noget smagsløse, men så kan man altid lave de her bagte lækkerbiskner, som bliver sindssygt lækre med den rigtige tilberedning.
De kan spises alene til andre grøntsagsretter og til stegte kødretter samt lasagne og simreretter. De kan forberedes i forvejen, hvis du skal have gæster, og så bare lige lune dem hurtigt i ovnen 5 minutter inden servering – på med toppings og servér! Virkelig nemt, saftigt og lækkert!
Det skal du bruge til 4 personer:
Langtidsbagte tomater:
4 store tomater
En god olivenolie – du finder flere slags i vores shop Her
1/2 tsk. salt
1 tsk. Peber
1/2 tsk. Sukker
lidt frisk timian
Toppings:
50 g feta
Sorte saltbagte oliven – du finder dem lige Her
forskellige friske spirer eller urter
Evt. En god glaze – du finder en Her
Sådan gør du:
Halver dine tomater og fjern blomsten. Vend dem i en god olivenolie og læg dem i et fad eller en bageplade.
Drys med salt, peber og sukker og kom lidt frisk timian på. Bag dem i en forvarmet ovn på 110 grader i 2 timer.
Kom smuldret feta og saltbagte oliven over de færdige tomater og pynt med spirer/urter.
Dryp evt. med lidt glaze.
Servér straks.
Velbekomme!
Ingen kommentarer endnu