Penne Panchetta

Salade chèvre chaud (salat med gratineret gedeost)

Der forekommer reklame for vores webshop.

Salade  Chevre Chaud er en rigtig lækker, klassisk fransk måltidssalat, der for os er indbegrebet af sommer! Vi får det altid, når vi er på sommerferie i Frankrig, og det smager helt fantastisk med et glas koldt rose. Den findes i et utal af varianter og vores opskrift har også sit helt eget vinoweekends touch. Den er sprød, frisk, salt, sød og med lækker gratineret ost. Vi spiser den mest til frokost eller let aftensmad, men den er også fantastisk i mindre portioner som en let snack, forret eller del af en tapas. What`s not to like!!

Det skal du bruge til 4 personer:

1 flute

1 rulle gedeost

4 store håndfulde blandede salatblade i forskellige farver

8 skiver parmaskinke

120 g valnødder

4 spsk. flydende blomsterhonning

1 rød peberfrugt i tynde strimler

120 g blåbær

salt

friskkværnet pebermix

Rødløgskompot:

Hvis du vil gøre det nemt for dig selv, har vi en virkelig lækker, færdiglavet rødløgscreme i vores webshop Her

Hvis du vil lave den selv skal du bruge:

4 spsk. god olivenolie – du finder flere kvalitetsolier i vores shop

2 store rødløg i tynde ringe

5 spsk. brombæreddike  – giver sindssyg skøn smag og farve. Du finder den i vores shop

5 spsk. rørsukker

1 tsk. salt – du finder himmalayasalt i vores shop

2 tsk. pebermix – du finder det i vores shop

 

Sådan gør du:

Løgkompot:

Sorter rødløgsringe i olivenolie ved medium varme, så de bliver bløde uden at tage farve. Tilsæt salt, sukker, limesaft og brombæreddike, og sorter videre, til alt væden er fordampet og sukkeret er helt opløst. Smag til med salt, peber og sukker. Køl af.

Anret salatblade, peberfrugt og blåbær på et fad eller 4 tallerkner, og drys med halve valnødder. Placer løgkompot med løs hånd over salaten.

Skær 8 skiver flutes af ca 1,5 cm tykkelse, dryp dem med lidt god olivenolie og læg 2 skiver gedeost af ca 1/2 cm ovenpå. Gratiner dem i ovnen til de bliver gyldne.

Placer dem straks på salaten,og anret parmaskinken ved siden af. Dryp salaten med en god olivenolie, og kom 2-3 valnødder samt blomsterhonning over hver bruschetta med gratineret gedeost. Drys med salt og friskkværnet pebermix og pynt evt. med spirer.

Bon appetit! 👌

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Penne Panchetta