Penne Panchetta
Er der noget som rigtig italiensk luksus pasta, pakket ind i sprøde grøntsager, sprødt panchetta og masser af revet parmesan!? Nej vel! Jo bedre kvalitet din pasta har, jo mindre tilbehør behøver den, før du får den der WHAUU følelser fra top til tå.
Her får du en opskrift, der er simpel at gå til og smager fantastisk.
Det skal du bruge til 4 portioner:
400 g penne – du finder italienske luksus penne i vores shop
50 g pancetta
200 g pecorino (eller parmesan)
2 fed hvidløg i bittesmå tern
4 skalotteløg i bittesmå tern
ca 250 g broccolini
1 håndfulde Frisk, finthakket, bredbladet persille
1 håndfuld frisk løvstikke
saften fra 1/2 citron
20 små cherrytomater
lidt god olivenolie – du finder det i vores shop Her
50 g. ærter (friske eller frosne)
1 spsk. god balsamico – du finder det i vores shop lige Her
2 tsk. salt
1 spsk. peber
et nip sukker
30 g. ristede pinjekerner
Evt. et godt brød til servering.
Sådan gør du:
Tomater:
Tag halvdelen af tomaterne og halver dem. Læg dem på en bageplade med bagepapir.
Drys med lidt salt, sukker og peber og dryp med olivenolie og balsamico-glaze.
Bag dem i ovnen ved 100 grader i 1 time.
Skær resten af tomaterne i halve eller kvarte, og drys med lidt salt, peber og et lille nip sukker. Sæt til side.
Pancetta:
Skær din pancetta i små tern af ca 1×1 cm, og rist dem sprøde på en pande. Sæt til side.
Penne:
Kog din pasta al dente i rigeligt letsaltet vand. Lidt før pastaen er færdig, slukker du for varmen, men lader din spaghetti blive i gryden med kogevandet!
Ærter:
Hvis du bruger frosne ærter, så overhæld dem med kogene vand i et dørslag eller stor si, så de tør op. (Hvis du koger dem, bliver de grå og triste at se på)
Broccolini:
Blancher dine broccolini i kogende vand ca 1 minut. De skal stadig have bid!
Løg:
Kom ca en dl god olivenolie i en stor gryde, og sortér dine skalotteløg, så de bliver bløde og klare, men uden at de bliver brune. Tilsæt peber og hvidløg og sorté med 1 minuts tid. Tilsæt salt, citronsaft og 50 g fintrevet pecorino, og lad det snurre med et minuts tid.
Anretning:
I din løgblanding vender du nu forsigtigt ærter, broccolini, persille, friske tomater og bagte tomater.
Med en pasta-ske eller stor gaffel fanger du din pasta op af kogevandet og direkte over i “saucen.” Vend forsigtige rundt og tilsæt evt mere kogevand, for at gøre retten mere cremet. Kogevandet er fuld af stivelse fra spaghettien og derfor den perfekte “saucejævner” .. 😉
Pynt med løvstikke, pancetta, lidt revet pecorino og ristede pinjekerner. (Hvis du også laver mad til vegetarer, deler du portionen op i 2, inden du fordeler pancetta på den ene!)
Servér sammen med ekstra pecorino, som gæsterne selv kan rive over deres mad, samt en god olivenolie og evt et godt brød.
Velbekomme.
Ingen kommentarer endnu